MILORAD DODIK:

Kad odete u Široki Brijeg, tamo nema BiH, tamo je Hrvatska

Milorad Dodik
Dejan Moconja
02.08.2010.
u 08:15

Nisu ni Bošnjaci zadovoljni ovakvom BiH, oni bi najradije živjeli u BiH u kojoj nema drugih, ali bi uzeli sve...

“RS će poštovati Dayton dok svima ne bude potpuno jasno da su ga neki dovoljno razgradili, da on više nema smisla, nakon čega ćemo odlučiti o svom statusu”, rekao je premijer RS-a u intervjuu Srni.

Dodik smatra da je BiH neodrživa zemlja, da ima jedinu šansu na izvornim principima Daytonskog mirovnog sporazuma i da će, ako se ne vrati na izvorni Dayton, doći u probleme funkcioniranja, što će podrazumijevati da se za nju traže nova rješenja.

Umjesto da promovira slovo Daytona kao dokaz jedinog mogućeg modela za BiH, Dodik je rekao da se međunarodna zajednica opredijelila promovirati “duh Daytona”, koji je doveo do njegova razgrađivanja.

To je, prema njegovim riječima, ohrabrilo Bošnjake u BiH da traže više, a Hrvate dovelo u stanje depresije i rezignacije.

“Nas iz RS-a su u ključnom trenutku naveli da se okrenemo izvornom slovu Daytona, a ne da podržavamo nečije želje i očekivanja samo zato što taj netko sjedi u Bruxellesu”, istaknuo je Dodik. On je naveo da je koncept stranaca takav da se “svi prave da BiH nije izvedena, nego da je stvarna”. Međutim, pojasnio je Dodik, problem jest upravo u tome da ona “nije stvarna, već imaginarna država, surogat koji živi zato što to drugi hoće, a ne narodi koji u njoj žive”. “Nisu ni Bošnjaci zadovoljni ovom BiH, oni bi najradije živjeli u BiH u kojoj nema drugih, ali bi uzeli sve, pa i ono što je RS. Hrvati bi najradije napravili neki svoj entitet i okrenuli se sebi. Kada odete u Široki Brijeg, tamo nema BiH, tamo je Hrvatska. Hrvati žive svoj entitet u mentalitetu, ponašanju, zastavi, valuti, govoru”, rekao je Dodik.

Dodik je upitao zašto tema razgovora u BiH ne bi bio i mirni razlaz, dodavši da nitko ne bi pravio berlinski zid, ali da bi svi bili na svome i da bi se na taj način više uvažavali.

“Bilo bi najbolje da se u BiH izgradi dovoljno svijesti o mirnom razlazu, a ne da se vodi politika stalnog osporavanja koju Sarajevo neprestano afirmira”, napomenuo je Dodik. “Stranci su stalno nešto ljuti zato što mi ne želimo obući luđačku košulju koja se zove BiH i pritom govoriti kako je ovdje milina... To je kao u onom vicu kada je Mujo došao plagati ispit iz socijalizma i rekao da je socijalizam brod koji plovi oceanom, a kada su oluje i nevrijeme, on se ljulja lijevo i desno, a nama unutra muka. Tako je i s Bosnom i Hercegovinom”, smatra Dodik.

Ključne riječi

Komentara 3

NI
Niho
20:33 02.08.2010.

Bravo Zvece,lijepo si to rekao!!!On je istjerao jedan narod da bi to bilo srpsko!!!A Hrvatima ne treba entitet zna se gdje su vecina bili prije rata tu su i jos uvijek!!!!

PR
prce
10:54 02.08.2010.

prije bi dobili mi hrvati s DODIKOM nego s Čovićem i Ljubićem HRVATSKI KANTON

GR
Gradinar
17:02 02.08.2010.

Sa Dodikom si dobio bombe po glavi i nesreću kakvu nisu ni najstariji naši vidjeli. Eto što bi dobio sa tim debilom. On je zadnji koji smije govoriti o BiH, pogotovo o Širokom Brijegu, jer, tamo je i u tmurnim vremenima živjela Hrvatska. Ne država, već sve ostalo. S tom razlikom što se danas Dodik voli uspoređivati sa Širokim Brijegom, kao pandamom svoje genocidne tvorevine, što je ogromna svinjarija i tipično srpska podvala. Široki nije morao ubijati da bi bio hrvatski, to mu je pripadalo po svemu, a Dodik i njegovi su pobili i poklali koga su stigli da bi bili srpski. A nikada nisu bili. Pa poslušajte samo nasilnu ekavicu koja se nikada nije govorila u tom narodu. Jedino riješenje za BiH je hitno ukidanje te zločinačke tvorevine, a ostalo će biti onda slijed razumnih poteza, koje nitko, pa ni Čović ni Ljubić neće moći spriječiti nezannjem.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?