Pripreme

Kada je Baka u Međugorje vodio Hajduk, osvajali smo prvenstva

Hajduk
10.01.2013.
u 12:05

Splitski igrači su jučer trenirali dva puta. Prvi put u sportskoj dvorani, a drugi put na Barama, gdje ih je pozdravilo 150 navijača

Nogometaši Hajduka pod vodstvom trenera Miše Krstičevića u utorak večer stigli su u Međugorje na pripreme. Odmah po dolasku večerali su u hotelu Cesarica, gdje će biti smješteni za vrijeme priprema u Hercegovini. U 23 sata svi igrači su po trenerovom naputku bili u svojim sobama na spavanju. U srijedu jutro počele su temeljne pripreme momčadi za drugi dio sezone.

Naporni treninzi


Najprije se vježbalo u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku. Lopte “medicinke” bile su u igri. S njima se nabijala kondicija. Nakon ručka u poznatom međugorskom restoranu Gardensu i kraćeg odmora u poslijepodnevnim satima, vježbanje je nastavljeno na čitlučkim Barama. Na tribinama čitlučkog stadiona dočekalo ih je 150 vjernih navijača pjesmom. Igrao se i “balun” s tri boje. Svi igrači su vježbali. Na pripreme u Međugorje i Čitluk Mišo Krstičević je doveo 34 igrača. U brojnoj međugorskoj ekspediciji je i tamnoputi napadač iz Obale Bjelokosti Jean Evrard Kouassi koji se jako trudio na prvom treningu bijelih u Gradskoj sportskoj dvorani. U čitlučkoj sportskoj dvorani za vrijeme vježbi ruke su mu se smrzavale, a s lica je tekao znoj. Na stadionu Bare u Čitluku Hajdukovci će vježbati do zadnjeg dana boravka u Hercegovini 16. siječnja kada će Hajduk u Čitluku odigrati prijateljski susret protiv Brotnja. Nije krio svoje zadovoljstvo trener Krstičević što je sa svojim bijelima opet u Međugorju. Iako je Hajduk u teškoj financijskoj situaciji, ipak je, zahvaljujući angažiranju svojih prijatelja iz Hercegovine, došao na pripreme u Međugorje i Čitluk. To je sasvim jasno - kazao Krstičević novinarima. Nije zaboravio naglasiti kako ga lijepi osjećaji vežu uz samo Međugorje, te kako vrlo rado i često dolazi u ovo mjesto.

- Ovdje u Međugorju vlada čudesan mir i zadovoljstvo, i to je bio osnovni razlog zašto smo došli ovdje - kazao je Krstičević te dodao. - U Međugorju nešto se lijepo događa. Hajduk je 2004./2005. godine, kada je tu bio na pripremama s Bakom Sliškovićem, bio prvak Hrvatske. Poslije toga kada smo dolazili na mini pripreme u Međugorje uvijek smo postizali dobre rezultate. Nadam se da će se to dogoditi i ovaj put.

Očekuju uspjehe

Krstičević očekuje kako će se igrači dobro pripremiti jer ih već u nastavku prvenstva očekuju zahtjevne utakmice i sama završnica hrvatskog kupa. Eventualno osvajanje Kupa za mladu momčad Hajduka značilo mnogo.

- Hajduk svoje uspjehe temelji na mladim nogometašima željnim afirmacije iz vlastitog pogona i ne može si priuštiti skupa pojačanja - istaknuo je na koncu razgovora trener Mišo Krstičević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije