Novi incident

Kamenjem pa autom na navijače Zrinjskog

Navijači
19.11.2012.
u 11:53

Zanemarivši policijska upozorenja, vozač automobilom oborio trojicu

Ponovno su uskrsnule riječi Ivice Osima kako je “ovakvu ligu bolje ukinuti nego je igrati” izrečene zbog neprestanog nasilja na sportskim terenima i izvan njega. Na žalost, one su još jednom dobile potvrdu svoje ispravnosti. Vraćajući se s gostovanja u Sarajevu, gdje su igrali protiv ljubimaca Hordi zla, navijači Zrinjskog napadnuti su na središnjem trgu u Konjicu, dok su usporavali na semaforu, a njihovo vozilo je kamenovano.

Klasična sačekuša

- Ovo je bio klasičan pokušaj ubojstva, kamenovanjem su željeli onesposobiti vozača, a da su u tome uspjeli, tko zna kako bismo završili. Pripremili su i bengalke, valjda da zapale autobus. Njih desetak nas je dočekalo u sačekuši. No, ni to očito nije bilo dovoljno pa je jedan od njih, naočigled policije koja ga je prethodno pokušala zaustaviti, vozilom udario i desetak metara vukao 3-4 momaka. Nismo samoinicijativno stali usred Konjica, kako se to navelo u policijskog zabilješci, priča nam jedan od skupine navijača, koji su se nalazili u dva autobusa i jednom kombiju.

- Navijači su izašli iz autobusa, a u jednom je trenutku u masu navijača “Zrinjskog” udarilo osobno putničko vozilo - renault 5, zanemarivši policijska upozorenja i naredbe da zaustavi vozilo- prepričavaju očevici. Iz policije potvrđuju da je incident s vozilom izazvao mještanin, kojega tek očekuje kaznena prijava.

Trojica navijača

- Trojica navijača su ozlijeđena u naletu automobila, a odmah im je pružena liječnička pomoć. Identitet vozača koji je skrivio ovaj incident je utvrđen pomoću zapisanih brojeva vozila, a radi se o Konjičaninu M.Š., koji se jutros dobrovoljno javio policiji”, rekao je Sead Hakalović, načelnik operativnog središta PU Konjic. Evidentiran je i napad kamenjem na vozila i, naravno, počinitelji još nisu identificirati.

Uzvratni napad

-Ljudi su ogorčeni jer svoju djecu ne mogu poslati na utakmicu, jer im se ograničava sloboda kretanja. Ogorčeni su jer su ničim izazvani napadnuti na povratku iz Sarajeva. Ljudima u BiH ograničava se sloboda kretanja. Ultrasi i Škripari već su ranije napadani i tko sada može jamčiti da neće biti nereda kada Sarajevo dođe u Hercegovinu? - kažu nam Mostarci. Nije dugo trebalo da se to i ostvari jer je ubrzo kamenovan navijački autobus koji se vraćao za Bosnu. Sudeći po posljednjim slučajevima, i to je postala naša tradicija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?