kontroverzna odluka

Kanada: Oslobođen otac koji je nasmrt izbo svoje dvoje djece

zlostavljanje
VL arhiva
14.12.2012.
u 10:46

Mnogi su Kanađani bijesni i žele znati kako otac koji je svojoj djeci zadao više desetaka ubodnih rana može biti oslobođen nakon samo 46 mjeseci

Puštanje na slobodu Guya Turcottea, kardiologa koji je 2009. priznao da je ubio svoju djecu dok su spavala, izazvao je bijes javnosti u Kanadi, javlja CNN. Mnogi Kanađani žele  znati kako otac koji je svojoj djeci zadao više desetaka ubodnih rana može biti pušten iz psihijatrijske ustanove nakon samo 46 mjeseci.

Isabelle Gaston, ubojičina bivša supruga, inače liječnica i majka 5-godišnjeg Olivera i 3-godišnje Anne-Sophie koje je njezin bivši muž brutalno ubio, potresena je nalazima obdukcije jer zna da su joj djeca dugo umirala.

– Znala sam da to nije bila brza smrt. Moj maleni sin nožem je izboden 20 puta. Na tijelu nije imao ni jednu ranu koja je bila ta koja ga je ubila – kazala je u suzama u intervjuu koji je dala CNN-u prije Turcottina oslobađanja.

– Moja je djevojčica imala 19 rana. Možda je imala više sreće? Imala je jednu ranu koja je bila smrtonosnija od drugih. Ali osjetila je 19 uboda. Sigurna sam – kazala je Gaston.

Turcotte je priznao da je ubio svoju djecu u veljači 2009., ali kanadska porota nije ga uspjela osuditi za ubojstva jer ga zbog mentalne bolesti nije smatrala uračunljivim. Naime, na suđenju je Turcotte svjedočio da je bio izbezumljen raspadom braka i puknuo te da se ne sjeća da je ubio svoje dvoje djece. Porota je povjerovala njemu i dvama psihijatrijskim vještacima njegove obrane koji su svjedočili da Turcotte nije mogao znati što radi kad je više puta ubadao svoju djecu. Njegova bivša supruga kazala je da, kad pogleda činjenice, ne prihvaća objašnjenje da je Turcotte bio mentalno bolestan.

Čak je i kanadska vlada osudila oslobađanje rekavši da je njegovo puštanje na slobodu ''neprihvatljivo''.

>> Otac uz dvojicu sinova seksualno zlostavljao tri kćeri

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?