ČIŠĆENJE PEDOFILIJE

Kardinal Bozanić predao svećenika pedofila u ruke policiji

\'16.06.2011., Sosice - Zagrebacki nadbiskup kardinal Josip Bozanic u drustvu biskupa pohodio je jamu Jazovku i odao pocast zrtvama partizanskih zlocina koji su baceni u jamu.  Photo: Boris Scitar/PIX
Boris Ščitar/Pixsell, arhiva
21.10.2011.
u 11:40

Kaptol je prvi objavio informaciju da policija istražuje vlč. Mladena Kožinu zbog pedofilije i odmah ga razriješio službe

Zagrebačka policija zbog dječje pornografije istražuje vlč. Mladena Kožinu (60), župnika Presvetog Srca Isusova iz Zagreba (bolnica Sestara Milosrdnica), ali kuriozitet je što je tu vijest prvo u javnost plasirala sama Crkva, koja je župnika momentalno razriješila svih dužnosti i predala u ruke policiji!

Naime, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije jučer poslijepodne objavio je priopćenje da je "nakon primljene obavijesti 12. listopada 2011. od mjerodavnih tijela Republike Hrvatske da su protiv svećenika Zagrebačke nadbiskupije vlč. Mladena Kožine pokrenute istražne radnje zbog sumnje o počinjenju kaznenoga djela preuzimanja internetskoga sadržaja vezanoga uz nedolično prikazivanje maloljetnih osoba, Nadbiskupski duhovni stol istoga dana, dekretom broj: 2277/2011 dotičnoga je svećenika privremeno, tj. do završetka postupka i utvrđivanja istine razriješio svih svećeničkih službi".

"Zagrebačka nadbiskupija od samoga početka surađuje sa spomenutim državnim tijelima što će i dalje činiti", piše u kratkoj informaciji koja je objavljena na službenim internetskim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

To govori da su se i u Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj počela primjenjivati stroga vatikanska pravila, koja je uveo papa Benedikt XVI., o procesuiranju svećenika osumnjičenih za pedofiliju. Praksa prikrivanja i premještaja svećenika pedofila nanijela je goleme štete nekim mjesnim crkvama (SAD, Irska) pa je Vatikan odlučio uvesti stroge kriterije prema kojima mjesni biskupi moraju bezuvjetno surađivati s policijom i suspendirati osumnjičenog svećenika sve do okončanja procesa.

O čemu je konkretno riječ i što se sve pripisuje vlč. Kožini, moći ćete detaljno pročitati u subotnjem broju Večernjeg lista.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije