poznati prosvjednik

Kasparovu zbog navodnog ugriza policajca prijeti pet godina zatvora

Romina
20.08.2012.
u 15:56

Policija tvrdi da je šahist i oporbeni aktivist ugrizao policajca, što Kasparov niječe

Gari Kasparov, slavni ruski šahist i oporbeni aktivist, mogao bi dobiti i do pet godina zatvora jer je navodno ugrizao policajca, prenose RIA Novosti. Video snimljen u petak ispred suda u Moskvi prikazuje kako policajci privode Kasparova uoči izricanja presude članicama punk-skupine Pussy Riot, koje su osuđene na dvije godine zatvora zbog vrijeđanja predsjednika Vladimira Putina.

Ispred sudnice okupilo se 300-tinjak ljudi, a policija ih je privela 30-ak. Među njima je osim Kasparova bio i vođa pokreta Lijeva fronta Sergej Udalcov. Kasparov, koji je poznat kao protivnik predsjednika Putina, davao je intervju kada ga je policija privela, prema njegovim tvrdnjama, bez razloga. Tvrdi da su ga brutalno pretukli prije no što su ga ugurali u autobus.

Glasnogovornik policije rekao je da je Kasparov jednog policajca, čije je lice na snimci zaokruženo crvenom bojom, ugrizao za kažiprst i šaku. Istraga je u tijeku, a Kasparov je optužbe odbacio. Prema ruskom zakonu, napad na policajca kažnjava se globom od 200.000 rubalja (oko 37 tisuća kuna) do pet godina zatvora. Autor snimke objavljene na YouTubeu tvrdi da se na njoj ne vidi da policajac koji je navodno ugrizen pokazuje znakove ozljede ili boli.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije