slavlje traje

Kate i William novorođenog sina trebali bi predstaviti popodne

beba
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/4
23.07.2013.
u 09:38

Gotovo pola milijarde ljudi preko Twittera pratilo je rođenje britanskog prestolonasljednika

Presretni vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea probudili su se kao ponosni roditelji malog princa, dok Velika Britanija i ostatak svijeta nastavljaju slaviti rođenje britanskog prijestolonasljednika.

Princ William sinoć je spavao u posebnoj prostoriji do supruge i sina, a očekuje se kako će obitelj bolnicu napustiti tijekom popodneva. U skladu s tradicijom, očekuje se da će se novopečeni roditelji s sinom pozirati svjetskim medijima na stepenicama bolnice St. Mary's, kao što je princeza Diana napravila nakon rođenja prinčeva Williama i Harryja.

Prva noć još uvijek neimenovanog princa bila je pun događaja, s nizom turbulentnih oluja koje su pogodile London, nakon što je jučerašnji dan bio najtopliji dan zabilježen u Britaniji ove godine. Vijest o kraljevskom rođenju - koja je došla nakon 11 sata trudova - objavljena je sinoć oko 20 sati, četiri sata nakon što je beba rođena.

Neimenovani izvor rekao je kako je "par samo htio provesti malo vremena zajedno da se povežu kao obitelj' te privatno obavijestiti članove obiju obitelji u prije nego što se vijest proširi svijetom. William je pozive obavio osobno. Obitelj nije posjetila Kate i bebu sinoć u bolnici jer par žele neko vrijeme provesti sami.

Sinčić vojvode i vojvotkinje od Cambridgea najteži je budući britanski kralj koji se rodio u novijoj povijesti sa 3,79 kilograma.

Twitter "poludio"

Vijesti o kraljevskom rođenju doveo je Twitter do usijanja nakon što su milijuni iz cijelog svijeta podijelio svoje uzbuđenje i čestitke.

Prije nego što je najavljeno da je beba rođena, nevjerojatnih 487 milijuna korisnika Twittera pogledalo je postove o porođaju vojvotkinje od Cambridge, što je jedan od najzaposlenijih dana u povijesti društvenih mreža.

Sinoć do 20 sati, više od 500.000 poslanih tweetova spomenulo je kraljevsku bebu, a nakon objave rođenja brojka se udvostručila, piše Daily Mail.

>>Stigla prinova! Princ William i Kate Middleton dobili dječaka

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije