do 10 godina zatvora

Kazne bin Ladenovim udovicama za ilegalni boravak u Pakistanu

\'Pedestrians walk past a house where family members of slain Al-Qaeda leader Osama bin Laden are believed be be held, in Islamabad on March 17, 2012. A Pakistan court March 17 remanded family members
AFP/ PIXSELL
02.04.2012.
u 09:52

Amal Ahmed Abdul Fateh, Khairiah Sabar i Siham Sabar nalaze se u zatvoru u Pakistanu od kada su američke vojne snage ubile bina Ladena u svibnju 2011. godine

Pakistanski sud izreći će kazne za tri udovice Osame bin Ladena koje su optužene za ilegalni ulazak i boravak u zemlji.

Ako ih sud proglasi krivima, bivše supruge najtraženijeg svjetskog teroriste mogle bi tri tjedna nakon podizanja optužnica dobiti i do 10 godina kazne zatvora, piše CNN.

>>Pakistan podignuo optužnice protiv Bin Ladenovih udovica

Amal Ahmed Abdul Fateh, Khairiah Sabar i Siham Sabar nalaze se u zatvoru u Pakistanu od kada su američke vojne snage ubile bina Ladena u svibnju 2011. godine. Bin Ladenovi su se u toj zemlji skrivali punih deset godina. Promijenili su čak pet sigurnih kuća, a žene su u tom periodu Osami rodile i četvero nove djece.

Jemenska vlada dozvolila je povratak njamlađoj udovici Fateh u domovinu, no Sudijska Arabija suzdržana je po pitanju povratka starijih udovica.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?