VOJNA INTERVENCIJA

Kerry: Obama može napasti Siriju i bez potpore Kongresa

john kerry
Reuters/PIXSELL
07.09.2013.
u 11:04

Američki državni tajnik sastaje se s ministrima EU kako bi ojačao potporu za intervenciju

Američki državni tajnik John Kerry sastaje se s ministrima Europske unije kako bi ojačao potporu za vojnu intervenciju u Siriji, nakon što je summit G20 završio bez dogovora o reakciji o navodnoj upotrebi kemijskog oružja od strane sirijskog režima, prenosi Sky News.

Kerry se s europskim dužnosnicima sastaje u Vilniusu u Litvi, a sutra putuje u Pariz i London gdje će se susresti s arapskim liderima, uključujući i palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

Kerry je rekao kako mu je u Vilniusu cilj "nastaviti izlagati dokaze koje smo prikupili i pokušati proširiti potporu za ograničen vojni odgovor kako bismo odvratili Assadov režim od pokretanja novog napada kemijskim oružjem".

>> Obama gubi podršku i u Kongresu

Kerry je u razgovoru za Huffington Post rekao kako će Barack Obama moći donijeti odluku o napadu čak i ako ne dobije potporu Kongresa, čije je mišljenje zatražio. Mogući napad na Siriju usporedio je s odlukom Billa Clintona o intervenciji za vrijeme kosovske krize.

- Bill Clinton išao je na Kosovo unatoč primjedbama mnogih te je sačuvao živote i uspostavio mir jer je učinio nešto što je tada bilo od kritične važnost. Mnogi su predsjednici to učinili. Reagan je to učinio. Bush je to učinio. Mnogi predsjednici su odlučili da moraju zaštiti naciju - rekao je Kerry.

>> Žižek: Sirijska borba je lažna, nedostaje tu emancipacije!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?