NALJUTILI IZRAEL

Kerry pozvao EU da odgodi zabranu pomoći Izraelu

izrael,zapadna obala
Reuters/PIXSELL
08.09.2013.
u 15:36

EU je u srpnju donio odluku o zabrani pomoći organizacijama na okupiranim područjima

Američki državni tajnik John Kerry pozvao je Europsku uniju da odgodi zabranu financijske pomoći izraelskim organizacijama na okupiranom palestinskom teritoriju, izvijestili su američki dužnosnici, a prenosi Reuters. Kerry je ovaj zahtjev iznio na sastanku s europskim ministrima vanjskih poslova u Vilniusu subotu, a istom prilikom pozvao ih je da podrže mirovne pregovore između Izraela i Palestine koji su se nastavili 29. srpnja nakon gotovo trogodišnje stanke.

EU je odluku o zabrani donio u srpnju, navodeći kao razlog nezadovoljstvo daljnjim širenjem ilegalnih izraelskih nastambi na teritoriju koje su izraelske snage zauzele u ratu 1967. godine. Odluka je razljutila izraelsku vladu, koja je Europsku uniju optužila za nanošenje štete mirovnim pregovorima te najavila blokiranje europskih programa pomoći Palestincima na Zapadnoj Obali.

Viši dužnosnik State Departmenta rekao je kako su europski dužnosnici na Kerryjev prijedlog reagirali otvoreno i s podrškom.

>> Izrael i Palestina nastavljaju mirovne pregovore u Washingtonu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije