Početak suđenja

Kinezu čak osam optužnica spojenih u jednu

Kinez
07.02.2013.
u 10:09

“U redu je sve”, rekao je kratko Kinez na prvom pojavljivanju

Optužnice protiv Banjolučanina Siniše Šakića (28) zvanog Kinez, njih ukupno osam, podignute zbog više kaznenih djela, objedinjene su u jedan predmet na pretpretresnom ročištu održanom danas u Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Moguće priznanje

Riječ je o optužnicama za izazivanje opće opasnosti, nasilničko ponašanje, nanošenje ozljeda i nanošenje teških ozljeda, ugrožavanje sigurnosti i javnog prometa, posjedovanje oružja i kazneno djelo prikrivanje. Najteže kazneno djelo za koje je optužen dogodilo se prije pet godina, kada je Šakić, vozeći pijan i nedopuštenom brzinom, izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov suputnik. Atko Huseinbašić, sudac, zakazao je glavni pretres za 28. veljače, a danas je najavljeno moguće priznanje krivice Šakića. Snježana Petković, tužiteljica Okružnog tužiteljstva Banja Luka, kazala je da će Tužiteljstvo predložiti pojedinačne kazne za svako kazneno djelo za koje se Šakić tereti, a potom i prijedlog konačne kazne. Huseinbašić je, potvrđujući da su optužnice objedinjene, kazao da na to rješenje nijedna strana nema pravo žalbe. Sudac je danas pitao Šakića kako se osjeća, na što je optuženi kazao da ima temperaturu, ali se nije mnogo žalio.

U redu je

“U redu je sve”, rekao je kratko Kinez, kojem će odvojeno biti suđeno zbog pokušaja ubojstva sugrađanina Slaviše Ćuluma. Na kraju pretpretresnog ročišta sudac je Šakića pitao je li ima što pitati, na što je Kinez odgovorio: “Ništa”. Inače, Šakiću je, na prijedlog Okružnog tužiteljstva Banja Luka, sudac za prethodni postupak banjolučkog Okružnog suda juče produžio pritvor, a zbog istrage koja se odnosi na pokušaj ubojstva Ćuluma. Podsjećamo, Šakić je, nakon dugotrajnog bijega, krajem prošle godine uhićen u Mađarskoj. Kroz Mađarsku je putovao s krivotvorenom putovnicom Hrvatske, a imao je i lažno ime. Odmah poslije uhićenja pristao je na skraćeni postupak ekstradicije te je prebačen u KPZ Banja Luka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?