Grude

Kinodvorana u Grudama uskoro će dobiti svog vlasnika

Kinodvorana
11.10.2012.
u 09:45

Samo jedna ponuda pristigla je za najaktualniji prostor u općini Grude

Dugo vremena je kinodvorana Grude bila u središtu pozornosti, a možda najviše zbog toga što je postajala nova građevina u središtu Gruda koja je bila kandidat za novu ruševinu. Srećom, Zavod za zapošljavanje je prije nekoliko tjedana renovirao zgradu tako da ona izvana sada izgleda odlično i spremna je za dobrodošlicu novom vlasniku. Prema riječima djelatnika općinskih službi, pristigla je samo jedna ponuda i vjerojatno će ovih dana načelnik općine Ljubo Grizelj, pročelnici općinskih ureda i jedini ponuđač sjesti i dogovoriti suradnju. Iako mnogi naglašavaju da vrijeme nije dobro za ulaganja, ovakvu priliku ozbiljni poduzetnici nikad neće propustiti.

 

Cijena najma

 

Za 300 konvertibilnih maraka mjesečno, vlasnik će imati kafić i vanjsku terasu koja je redovito bila popunjena. U sklopu kafića nalazi se kiosk, a s obzirom da se u samom središtu Gruda nalazi samo jedan, građani će biti i više nego zadovoljni. Onaj najvažniji prostor je zasigurno kinodvorana sa 150 sjedećih mjesta. U njoj su se kroz proteklih godinu i pol dana održavale razne priredbe, a zahvaljujući pok. načelniku Viktoru Mariću, nijedan se važan društveni događaj nije naplaćivao, stoga je događanja bilo više nego inače. U izjavi za Večernji list u prosincu 2011. pok. načelnik je kazao kako će maksimalna cijena najma dvorane biti 50 KM po satu, što na ruku ide brojnim kulturnim udrugama, ali i organizatorima drugih događanja. Posljednji prostor je onaj iza zida kinodvorane, a svojedobno se koristio za računalnu učionicu.

 

Jedna ponuda

 

S obzirom da se radilo o dva natječaja, samo jedna konkretna ponuda je premali broj. Iako se spekuliralo o tome da je natječaj namješten, sad je potpuno jasno da se radilo samo o “seoskim pričama” jer, kako su nam priopćili u Općini, stigla je jedna osoba koja živi u Drinovcima, općina Grude, i dala konkretnu ponudu za najam dvorane, a, kako sada stvari stoje, ta bi osoba uskoro trebala postati njen vlasnik. Mnogi se slažu da je bilo vrijeme da najaktualniji prostor u središtu Gruda ponovno bude u funkciji. U općini Grude su istaknuli da su od samoga početka željeli izići u susret zainteresiranima. Bilo je onih koji su se raspitivali, a i onih koji su odustajali bez nekog posebnog povoda. Na kraju je na stolu općinskih ureda ostala samo jedna konkretna ponuda, koja će, prema svemu sudeći, uskoro biti realizirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?