IGRE NA SREĆU

Kladionice duguju čak 57 milijuna maraka

kladionica
Igor Kralj/PIXSELL
16.05.2012.
u 11:44

Pojedini subjekti premašuju i nekoliko milijuna maraka duga

Prema podacima Odjela za prinudnu naplatu Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, ukupna dugovanja svih gospodarskih društava koja obavljaju djelatnosti priređivanja igara na sreću u Federaciji BiH, zaključno s 29. veljačom 2012. godine, iznose čak 56,993.247 maraka.

Popis dužnika

U opširnom izvješću koje potpisuje direktor Porezne uprave Federacije BiH Midhat Arifović kladionica FORMULA iz Posušja dugovala je zaključno s krajem veljače 1,2 milijuna maraka, BET LIVE iz Novog Travnika 163,9 tisuća maraka, a REMI SPORTSKE KLADIONICE iz Tuzle 2,3 milijuna maraka. Između ostalih dužnika tu je i SPORTSKA KLADIONICA MILLENIUM koja je na kraju veljače dugovala 1,9 milijuna maraka javnih prihoda, DERBY BET SHOP koji je na kraju veljače dugovao oko 17 milijuna maraka, PREMIER WORLD SPORT s oko 18 milijuna maraka te WILLIAMS KLADIONICA koja je veljaču završila s dugom od oko 4,5 milijuna maraka.

Iz Porezne uprave su pritom objasnili kako su u proteklom razdoblju imali zaključene ugovore o produženom roku plaćanja duga s poreznim obveznicima: PREMIER WORLD SPORT iz Čitluka, BET LIVE iz Novog Travnika, REMI SPORTSKE KLADIONICE iz Tuzle, FORMULA iz Posušja, DERBI BET SHOP iz Mostara i WILLIAMS KLADIONICE iz Širokog Brijega.

Međutim, sporazumi zaključeni sa subjektima DERBI BET SHOP, FORMULA i WILLIAMS KLADIONICE su istekli te su porezni obveznici podnijeli molbe za dodatnih šest mjeseci odgođenog plaćanja. Pritom je za DERBY i FORMULA kladionice doneseno rješenje kojim su odbijene molbe za zaključivanje sporazuma, a za WILLIAMS je u tijeku rješavanje molbe, objašnjeno je u dopisu koji potpisuje direktor Porezne uprave Federacije Midhat Arifović.

Mjere prinudne naplate

Također se napominje i kako porezni obveznici BET LIVE i PREMIER WORLD SPORT poštuju sporazume zaključene s Poreznom upravom Federacije.

Istodobno, na sve one subjekte koji nemaju zaključene sporazuma, Porezna uprava primjenjuje mjere prinudne naplate, kao što su blokade transakcijskih računa, naplate iz novčanih sredstava kao i naplate iz imovine poreznih obveznika.

Lutrija BiH Sarajevo, po osnovi javnih prihoda zasad nema neizmirenih obveza, stoji u istom izvješću Porezne uprave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?