Sramotni meč

Kličko obranio titule i pokazao prljavu stranu, Povetkin nemoćan

Kličko Povetkin (1)
Foto: NPH/Pixsell
1/4
05.10.2013.
u 22:48

Za Povetkina su mnogi smatrali da bi mogao zaustaviti Kličkovu dominaciju, no nije bio ni blizu

Vladimir Kličko i nakon subotnje večeri ostao je svjetski teškaški boksački prvak po relevatnim titulama teške kategorije (WBO, IBF, IBO i Super WBA) t nakon što je u Moskvi pobijedio odlukom sudaca izazivača Aleksandera Povetkina (sva trojica po 119-104). Čestitamo! I tu priča staje, to će ostati na papiru, u boksačkim knjigama. Dojam je ostavio drugi, ono što ćemo pamtiti je - šampionova sramota. Nije pobijedio boksom, već dapače, minirajući bilo kakvu akciju!

Makljaža je krenula odmah, Povetkin (26-1-0, 18KO) je hrabro nasrnuo na svjetskog prvaka Klička (61-3-0, 51KO) , približio mu se i udarao. Bila je to taktika koja je jedina mogla upaliti. Kličko je bio u šoku, takvog protivnika nikad nije imao, dečka koji je brži od njega, koji ne prima čiste udarce, koji se cijelo vrijeme ljulja i stoga je teška meta. Čim bi Povetkin uspio probiti se do dugorukog Klička, ovaj bi ga odmah uhvatio, zgrabio, bacio se na njega, čak ga i gurao na pod! Prljavo, nisko i nedostojno bilo kakvih boksačkih titula. Ubijao je uplašeni "šampion" borbu, a sudac je cijelo vrijeme šutio! Dapače, pomagao mu je prekidavši svakih par sekundi borbu i "namještajući" Povetkina na distancu koja je Ukrajincu odgovarala.

- Povetkin je prvi boksač koji je "ušao" u Vladimira Klička. Međutim, ova borba Kličku ne ide na čast. Ljepotu meča rušio je vješanjem na protivnika, pa to je radio po 15 puta u rundi! U ovome meču se nije pokazao niti fer, niti kao šampion, za razliku od protivnika koji je pokazao želju za pravom borbom za svjetskog prvaka. Povetkinu svaka čast, bilo ga je sjajno gledati. Kličko možda je najveći šampion boksačkog sporta, ali svojim stilom publiku udaljava od boksačkog ringa - komentirao je meč Željko Mavrović.

Čekali smo skoro desetljeće da se pojavi čovjek koji će znanjem moći parirati (gentski) superiornom bokasču iz Ukrajine i - dočekali! Povetkina koji se najprije okitio amaterskim naslovima, pa europskim, svjetskim te olimpijskim zlatom, a zatim i besprijekornim profesionalnim skorom došao je korak do vrha. No, dalje nije mogao. Pošten meč u igri s Kličkom ne prolazi. Kada je "prvak" u ringu, ne možemo više govoriti o plemenitoj vještini. Ma čak ni o boksu. Ali, to je monopol, novac, biznis. Riječ "sport" tu je, očito, samo paravan.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije