DOBRA IDEJA

Književni klub Mostar u startu okupio više od 35 književnika

knjige
VL FOTO
17.06.2010.
u 09:59

Ideja o utemeljenju Književnog kluba rodila se u glavi mladog mostarskog pisca i novinara Gorana Karanovića

Novoutemeljeni Književni klub Mostar javnosti će prvi put biti predstavljen večeras prigodnim književnim programom, koji će biti održan u Ćorovića kući u Mostaru, s početkom u 19.30 sati.

Bit će to prilika za upoznavanje članova, djelatnosti i ciljeva ovoga kluba. Ljubitelje književnosti čeka bogat program, čije će težište biti na poeziji i proznim ulomcima 35 mostarskih autora.

U programu sudjeluju: Miljenko Buhač, Samra Međedović, Ivo Krešić, Vlatko Marinović, Goran Karanović, Damir Jurica, Almin Kaplan, Adnan Žetica, Veselin Gatalo, Mirko Božić, Marko Suton, Nikica Čerkez, Ivan Šunjić, Adnan Repeša, Semir Behram, Sonja Jurić, Berislav Jurič, Nedžad Maksumić, Dijana Ondelj-Maksumić, Sanela Kuko, Anes Oručević, Lidija Pavlović-Grgić, Elvedin Nezirović, Alma Fazil-Obad, Senka Marić-Šarić, Tina Laco, Emil Karamatić, Mili Tiro, Vesna Hlavaček, Martina Mlinarević-Sopta, Adnan Džolota, Irena Marinčić, Julija Bošnjak, Žana Šemšić i Anita Pajević.

Književni klub Mostar je udruženje utemeljeno kako bi uvezalo mostarsku književnu scenu te vratilo ‘grad pjesnika’ u vrh književne mape regije. Pravna registracija je još u proceduri, a u budućnosti se mogu očekivati brojne akcije i inicijative koje će raditi na osnaživanju i promociji književnosti u Mostaru. Također i uvezivanju mostarskih autora s književnim organizacijama, časopisima, festivalima i drugim autorima u BiH, ali i inozemstvu, navodi se u priopćenju Književnog kluba Mostar. - Ideja je moja i ako se sve stvari poslože kako sam zamislio, mislim da će ovo biti velika stvar za kulturu ovoga grada - kazao je Goran Karanović, pisac i novinar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije