Bošnjački unitaristički koncept, umotan u “građanski” celofan, svima je već dobro znan

03.05.2021. u 09:49

U neradnu subotu slavio se Praznik rada, a jučer su pravoslavci slavili Uskrs (Vaskrs). Danas netko radi, a netko ne radi, ali bi već sutra trebalo dobro zasukati rukave. Barem oni koji u BiH imaju privilegij raditi. Na zavodima za zapošljavanje nedopustivo je velik broj bh. građana pa se mogu čuti svakorazni razgovori (ne)ugodni. Tako je jedna pristala dama u razgovoru upitala šarmantnog gospodina:

- Čime se bavite?

- Ja sam zavodnik – odgovori.

- Dobro, vidi se da ste jako zavodljivi, ali zavodnik, kakvo je to zanimanje?!

- Svaki mjesec idem na zavod za zapošljavanje – objasni joj.

Posebno bi trebalo biti puno posla pred državnim dužnosnicima koji bi konačno u suradnji s uvaženim međunarodnim čimbenicima došli do održive BiH. Najteže će biti uvjeriti zaklete bošnjačke unitariste, odjevene o građansko ruho, da je BiH država dvaju entiteta i triju jednakopravnih naroda. To im svako malo napominju dužnosnici washingtonske i bruxelleske administracije, ali njima na unitarističko uho uđe, a na “građansko” iziđe. Upornim destrukcijama i raznim marifetlucima kupuju vrijeme kako bi se spriječilo donošenje izmjena Izbornog zakona, da bi onda po postojećim izbornim pravilima 2022. mogli izabrati kontrolni paket od šest izaslanika u hrvatski klub Doma naroda FBiH (iz šest županija u kojima su Bošnjaci većina) te po četvrti put mogli dobiti drugog člana Predsjedništva BiH. Kontrolni paket od šest izaslanika u hrvatskom klubu Doma naroda FBiH omogućuje Bošnjacima izbor predsjednika i Vlade Federacije, što bi se posredno prelilo i na državnu razinu te bi tako “patriotske snage” konstitutivne Hrvate pretvorile u nacionalnu manjinu. Nadamo se da takvo nešto neće dopustiti oni koji se skrbe o provedbi Daytonskog sporazuma i Ustava BiH. Da će se voditi riječima Thomasa Jeffersona, autora Deklaracije o neovisnosti i trećeg američkog predsjednika: “Bit vladavine je u umijeću da se bude pošten!” No bošnjački unitaristi utrkuju se u tome tko će biti nepošteniji prema narodu koji se pošteno izborio za samostalnost BiH. Gotovo sva sarajevska politička i intelektualna elita pretrže se u “dokazivanju” kako bi najpoštenije bilo da bh. Hrvatima brojniji Bošnjaci biraju političke predstavnike. Kao da, primjerice, u Belgiji brojniji Flamanci biraju političke predstavnike Valoncima. Bošnjački unitaristički koncept, umotan u “građanski” celofan, svima je već dobro znan.

HNS BiH je, kako je za HMS kazao Ivan Vukoja, ponudio i prijedlog da za Dom naroda FBiH, u kojem hrvatski zastupnici u skupštinama županija koje imaju manje od 5,88 posto Hrvata u odnosu na ukupan broj Hrvata u FBiH, zajedno daju jednog izaslanika u hrvatski klub tog doma. Tako bi svi Hrvati u FBiH imali mogućnost birati i biti izabrani u hrvatski klub Doma naroda FBiH. Dom naroda nije dom županija po kojem bi Bosansko-podrinjska županija trebala dati jednog Hrvata u Dom naroda FBiH, iako je tu samo dvadesetak Hrvata, što je oko 0,2 promila od ukupnog broja bh. Hrvata, koliko i Posavska županija, u kojoj živi više od 30.000 Hrvata. Sedamnaestina od sto je 5,88 i to je formula umijeća da se bude politički pošten. Dragan Čović za Večernjak je kazao kako HDZ i HNS BiH traže izmjene o načinu biranja Doma naroda i Predsjedništva kroz legitimno predstavljanje, što se može riješiti uz ograničene izmjene Ustava i dodao: “No, ako se dogovorimo neizravno birati članove Predsjedništva, onda je u Ustavu dovoljno samo napisati – neizravno, a, primjerice, riječ ‘Hrvat’ zamijeniti s ‘hrvatski’, umjesto ‘Bošnjak’ da piše ‘bošnjački’ ili pak ‘Srbin’ da piše ‘srpski’.”

Američki državni tajnik Biden, veleposlanik SAD-a u BiH Nelson i voditelj Izaslanstva EU-a u BiH Sattler jasno su naglasili kako je BiH država dvaju entiteta i triju naroda. To su aksiomi daytonske BiH, a sarajevski “teoretičari” raspravljaju o aksiomima! Gorljivi zagovornici nemoguće BiH svakom održivom prijedlogu naći će milijun mana, na svaki suvisli prijedlog uzvratit će s dva milijuna nesuvislih. Čim netko zucne ijednu riječ, oni će uzvratiti bezbrojnim tiradama. Što nas podsjeća na razgovor (ne)ugodni između Muje i Hase:

- Jesi li konačno punicu naučio plivati? – upita Haso.

- Jok, nema šanse, ne može držati usta zatvorena – objasni mu Mujo.

Komentara 2

SA
Sagitarius
07:51 04.05.2021.

Priblizava se vrijeme da bosnjacki duznosici objasne Bosnjacima da su izmjene Izbornog zakona neminovnost i da je i MZ to izravno zatrazila od njih. Definitivno je jasno da je unitarna BiH mokri san bosnjackih celnika kojeg je bukvalno devastirao Komsic.

HA
Habuhabuhabu
22:58 03.05.2021.

Koliko god da je znan, nikada neće stići UZP. Ni da se razvija svjetlosnom brzinom.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?