30.11.2013. u 07:00

Idealni scenarij je da bh. lideri postignu dogovor o provedbi presude „Sejdić i Finci“

U Bosni i Hercegovini se često moraju donositi odluke birajući „manje zlo“. Tako je i u slučaju općih izbora jasno da je njihovo održavanje po sadašnjim pravilima i priznavanje izbornih rezultata od strane međunarodne zajednice manje zlo od odgode ili nepriznavanja rezultata.

Idealni scenarij je da bh. lideri postignu dogovor o provedbi presude „Sejdić i Finci“ i da se prije raspisivanja izbora iz Ustava i Izbornog zakona BiH uklone diskriminirajuće i odredbe koje omogućavaju izborni inženjering, odnosno nametanje izborne volje cijelom jednom narodu. Na žalost, male su šanse da se takav scenarij ostvari pa treba razmišljati o alternativama. EU koja je do sada prijetila nepriznavanjem izbornih rezultata, sada je, čini se, reterirala u svojim stavovima, shvativši da su i manjkavi izbori bolji od nastavka sadašnje političke agonije.

Ovaj izborni mandat je uvjerljivo najlošiji do sada i treba ga što prije završiti, odnosno omogućiti građanima da na biralištima kazne odgovorne za ovaj kaos i stagnaciju zemlje. BiH je potrebno, informatičkim jezikom kazano, resetiranje, povratak na stanje prije proljeća 2011.godine. A to je nemoguće bez izbora. Usprkos svemu, izbori su jedini način da se izvučemo iz živog blata u kojem se gušimo zadnje tri godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?