HERC ISKRICE

Stanovnicima zemljine lopte prijeti ono što se dogodilo Brazilcima s nogometnom

'frano vukoja'
''
14.07.2014.
u 11:45

Brazilci su natkrili gledališta, a nisu pokrili teren pa je moglo biti i više od 7:1

Svijet je na buretu baruta, ponavljači povijesti novim sukobima prijete. A ekolozi tvrde kako Zemljinu loptu sve jače uništavaju Zemljana pa bi im se moglo dogoditi nešto slično Brazilu kad je nogometna lopta u pitanju. To se vidi s Mjeseca, a vladari svijeta kao da su pali s Marsa.

Zemljina lopta nije samo po obliku slična nogometnoj, a ne zna se više koja je uopće važnija. Nogometni svijet sedam golova u mreži Brazila u polufinalu Mundijala na domaćem terenu doživljava kao osmo svjetsko čudo. Pa neki Brazil pišu ovako: BRA71L. Tih 7:1 ne mogu shvatiti ni oni koji su naivno vjerovali da je u Banjaluci nekada bio omjer sedam djevojaka na jednog momka! Sad u Brazilu kunu suca Nishimuru koji je groznim suđenjem na štetu Hrvata doveo „Karioke“ u groznu situaciju protiv “Elfa“ - „Karioke“ su više sličile na karaoke. Kolumbo je otkrio Ameriku, pa netko mora pokriti teren, inače ćeš biti potopljen. Brazilci su natkrili gledališta, a nisu pokrili teren pa je moglo biti i više od7:1.

Scolari izbjegava unuku jer ga stalno moljaka da joj priča bajku „Snježana i sedam patuljaka“, a Ministarstvo sporta Brazila navodno zahtjeva od brazilskih učitelja da frustrirane prvašiće u školi ne pitaju koliko tjedan ima dana.

Jedan siromašni Brazilac, dobitnik sedmice na lotu, i dalje je siromah jer je u bijesu pocijepao listić sa sedam pogodaka.

U borbi za mjesto treće Brazil ni sa sucima ni s realizacijom nije imao sreće pa je i „Oranje“ sa 3:0 „Kariokama“ puno toga stavilo na znanje i ravnanje. No, nepopravljivi brazilski optimisti kažu kako će se jednog lijepog dana Njemačka i druge ekonomske sile šokirati kad saznaju da je Brazil najveća ekonomska sila na svijetu. Što je glavna stvar na svijetu, eto im onda ona sporedna.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Americi završeno je, valja se vratiti Europi.

No, nekima se u Europu baš i ne žuri jer je za nje ovo Sjeverna Amerika.

Zbivanja s BiH na putu u Europu sliče na nezgode zgode s Mujom, Hasom i „fićom“. Gurao je Haso „fiću“ i gurao, ali nikako da upali. Haso otvori prtljažnik koji se kod „fiće“ nalazi u prednjem dijelu vozila, misleći da je tu motor kao u većine automobila (kod „fiće“ motor se nalazi pozadi), da vidi u čemu je problem, pa mu ništa ne bi jasno. No, nastavi s guranjem pa „fićo“ ipak nekako upali, a Haso reče Muji:

- Dobro on upali ikako, a nema motora nikako!

Nakon nekoliko dana Mujo pozove policiju:

- Uđem u „fiću“, kad ne mogu vjerovati, ukradeni su mi volan i mjenjač!

- Nemoguće, nevjerojatno, ali stižemo za deset minuta – rekoše mu policajci.

Nakon tri minute, Mujo opet zove:

- Ne trebate dolazit’, ništa nije ukradeno, zeznuo sam se, sjeo ja na zadnje sjedalo – pojasni Mujo.

Dio građana BiH, vlasnici hrvatske putovnice, već su u EU, neki i previše doslovno. Na „privremenom“ radu. Bruxelles će čak financirati i gradnju brze ceste od Mostara u pravcu Splita, to jest EU, a važnije bi bilo da Bruxelles podupre gradnju političkih putova koji BiH vode u Europu. U vezi s tim događaju se razne nezgodne zgode, slične onoj u skupocjenom automobilu mladog Hercegovca koji se sa Zapada nakratko vratio na rodnu grudu. Jedne zgodne povezao je zgodnu djevojka koja je malo jače zalupila vratima njegove limuzine, a on je upita:

- Imaš li ti frižider u kući?

- Imam, zašto?

- Vježbaj malo - predloži joj.

Međunarodna krizna skupina (ICG) sto godina poslije Sarajevskog atentata i početka Prvog svjetskog rata (čak se i rimuje) u svome izvješću ističe kako rata u BiH biti neće, ali da država ide prema dezintegraciji. Svi vrapci na bh. granama i krovovima znaju da je rješenje protiv dezintegracije BiH jednakopravnost triju konstitutivnih naroda (a ne etničkih zajednica kako stoji u izvješću ICG-a) i integracija u euroatlantske integracije.

Politička vrhuška Lijepe naše ponovo lijepo kaže kako će podržati BiH i ostatak “regiona“ na putu u EU.

Neki naivno vjeruju da BiH može poslužiti taktika kakvu je iskusna majka preporučila kćerki uoči udaje:

- Nikad se ne prepiri s mužem, samo plači!

Ključne riječi

Komentara 2

GO
google385
08:04 17.07.2014.

bravo frano legendo zbog tvojih clanaka citam vecernji

JM
jezero-matica
15:57 23.07.2014.

Nazalost Frano u tvojim salama ima puno istine!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije