21.05.2020. u 17:35

Nakon koronavirusa u BiH se pojavio virus “antifašizma”, koji je izašao iz sarajevskog laboratorija samozvanih antifašista. Pa su ti samozvani antifašisti predložili oštre mjere – kardinala u karantenu, a katoličke vjernike u samoizolaciju! A sve kao zbog mise zadušnice za pobijene na križnim putovima od Bleiburga i Triglava do Vardara od komunističkih zločinaca nakon što je Drugi svjetski rat završio. Pa je tako osvanuo povez preko očiju kipa pape Ivana Pavla II., kao logičan nastavak postavljanja kondoma na Isusov kip i slično. A bilo je prijetnji smrću onima koji se ne slažu s njihovim “antifašističkim” stavovima. I sam kardinal Vinko Puljić pisao je papi Franji kako je njemu i vjernicima ugrožen i život. Znaju li sarajevski “antifašisti” da katolički svećenici moraju moliti za umrle. Ako im netko to nastoji zabraniti, automatski nastoji zabraniti i njihovo djelovanje. Jasno kao dan.
Onda uzmu izjavu od Stipe Mesića! Da bi se pokazala relevantnost Mesićeva mišljenja, treba pokazati svijetu i vijeku neke njegove izjave koje su dijametralno suprotne od ovih najnovijih. U najnovijoj eskalaciji bošnjačkog unitarizma sve nonsens do nonsensa, silogizam do silogizma. Sve češće pomiješaju lonce i zamrse konce pa se nađu k’o pile u kučini. Tako sarajevski glumci koji glume antifašiste naprave video “Neće proći”, a svakog dana prolaze sarajevskim ulicama koje nose ime po osvjedočenim slugama fašističkog režima, među kojima je i zapovjednik SS policijske pukovnije ili osoba vezana za Handžar diviziju (oružanu divizije SS-a!)... No, kako se ne radi o katolicima, sarajevski “antifašisti” automatski ih eliminiraju od fašizma. Jer su, po njima, svi cijepljeni protiv fašizma osim Hrvata. Presuđuju po “logici” Bore Čorbe koji o partizanu i komunistu Josipu Brozu pjeva: “Ko se od vas još ne seća ustaše iz Kuće cveća?!” Iz aviona se vidi da se iza maske antifašizma krije rigidni bošnjački unitarizam koji se protiv totalitarizma bori totalnim totalitarizmom. Sarajevski “građanski” alkemičari i dalje nastoje žrtve pretvoriti u zločince i sve u tom stilu.
Htjeli bi kao fol u Europu, a rade i govore potpuno suprotno od europskih kategoričkih stavova o izjednačavanju svih totalitarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma. Pa o slobodi, pravdi i europskim vrijednostima govore ispod slike čovjeka kojega je Europa svrstala među najveće zločince. Na Bleiburgu i križnim putovima stradali su i deseci tisuća muslimana iz BiH, to jest Bošnjaka, a u postrojbama pod izravnim njemačkim zapovjedništvom bilo je pripadnika te iste nacije i vjere na tisuće i tisuće. Brojni pripadnici i drugih naroda u tada porobljenoj Europi bili su na strani Nijemaca, ali nisu zbog toga nakon rata ubijani bez suđenja. Ne samo oni već i žene i djeca koji s ratom nisu imali ništa osim nesreće u kojoj su se zatekli. I sad nekome padne na pamet zabraniti održavanje mise zadušnice za sve njih. I ponovno traže od bh. Hrvata i katolika da ne nasjedaju na vlastito mišljenje. I vjerovanje!
Valja se prisjetiti one anegdote iz 1945. godine kad je jedan boljševik pitao nekog katolika zašto su toliko vezani za svoje svećenike, a on mu objasnio:
- Zato što ste nam ih toliko malo ostavili!
Blasfemično su izgledale petokrake na glavama Sarajlija, one iste zvijezde koja je krasila kape onih koji su pucali po Sarajevu na tako davno. No, valja reći da nisu svi Bošnjaci zaraženi novim virusom iz laboratorija samozvanih antifašista. Među njima je i reis Kavazović, čije su izjave ipak svjetlo na kraju tunela. Nadamo se da će kardinalova molitva uroditi plodom mira i razumijevanja. Jer valja relaksirati međunacionalne i međureligijske odnose u BiH. Kao što su relaksirane mjere borbe protiv koronavirusa. Već su krenuli i vicevi na račun sarajevskih “antifašista”. Sliče onima o koronavirusu, kao što je ovaj s Mujom koji je nazvao jedan telefonski broj:
- Alo, nazvao sam samo da ti kažem da te volim!
- Oprostite, gospodine, ovo je kafić – javi se glas s pozvanog broja.
- Znam, znam - objasni Mujo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije