U političkom Sarajevu još ne shvaćaju da pametno nije pljuvati po članicama NATO-a i Europske unije?!

19.07.2021. u 09:38

Prošao je čitav tjedan od finala Eura 2020., a još uvijek je tema dana za razne nogometne stručnjake te sociologe, politologe, analitičare raznih fela. Nogometna reprezentacija Italije na Euru je dokazala da pobjeđuje najbolja momčad, a ne skupina najboljih igrača. Velimir Kljaić Kljun, legendarni rukometni trener, kazao je da pobjeđuje momčad s najmanje deficita te da ne pobjeđuju svima već znane zvijezde. Onda je dodao da svi igrači pobjedničke momčadi nakon pobjede postaju zvijezde. Mbappé, Lukaku, Sterling, Kane i ostale skupe nogometne zvijezde mogli su se diviti talijanskim “starcima” koji su zasjenili njihov planetarni sjaj. Samoljubivi Englezi bili su uvjereni kako će Gordi Albion samljeti talijanski nogometni stroj, a nakon “fulanja” triju penala u finalu u nogometnom svijetu priča se osvježeni vic o temi engleske samouvjerenosti. Na pitanje anketara tko bi mogao biti prvak Europe, 70 posto anketiranih Engleza bilo je uvjereno u to da će to biti engleska reprezentacija, dok je 30 posto anketiranih navijača bilo tek na trećem pivu! No, 100 posto engleskih reprezentativaca skinulo je dodijeljenu srebrnu medalju s vrata. Kao, eto, malo je to za njih, a u više od dva sata igre jednom su uputili udarac na gol Talijana. A s 11 metara pucali su tako da je svijet pucao od smijeha. Izborniku Southgateu se na trenutak vjerojatno učinilo da je riječ o Euru U19 pa je ključni penal povjerio 19-godišnjaku! Može li itko zamisliti što bi se dogodilo da su Hrvati skidali s vrata srebrne medalje nakon finala na Svjetskom prvenstvu?! Svjetski mediji natjecali bi se u tome tko će više oblatiti balkanski primitivizam i još puno toga po Hrvatima. Englezima se sve oprašta i prije i poslije Brexita. Ponašaju se kao da su na svim europskim i svjetskim prvenstvima do sada bili zlatni. A bili su samo jednom pobjednici zahvaljujući neregularnom golu u regularnom vremenu protiv Nijemaca u finalu Svjetskog prvenstva 1966. Na svjetskim prvenstvima 1930. te 1934. i 1938. nisu htjeli ni sudjelovati jer im je bilo smiješno da se natječu s “tamo nekim” reprezentacijama koje “nemaju pojma” o nogometu. Onda su znali gubiti od prosječnih reprezentacija, a i danas ih boli poraz protiv Mađara 1954. godine - mađarska “Laka konjica” porazila je Gordi Albion rezultatom 7:1! Za primjer tome kako se zna provesti nadmenost, bahatost, samodopadnost i tome slično.

Nogomet se ni na Euru 2020. nije vratio kući, a Mancini se vratio u Rim pa će onda po dobroj, staroj navici u - Međugorje! Pohod Mancinijeva nogometa kroz Europu podsjetio nas je na vic o temi kako se spasiti od lava u pustinji. Da bi čovjek bio siguran od napada lava u pustinji, dovoljno je imati jabuku u džepu. Kad te napadne lav, ti baci jabuku, a jabuka nikada ne pada daleko od stabla. Popneš se onda na stablo i odmah ti padne kamen sa srca te ubije lava. E, ti si onda već na konju, a svi putovi vode u Rim! Ponašanje Talijana na Euru 2020. velika je škola svima, ne samo kad su nogomet i sport u pitanju. Posebno za BiH. Ako se ne bude radilo na slozi i zajedništvu triju konstitutivnih naroda na putu u Europu, BiH će i dalje biti zemlja Nedođija.

U tjednu u kojem se u svijetu raspredalo o najvažnijoj stvari na svijetu, u BiH glavna tema bila je posjet hrvatskog predsjednika Milanovića koji je kazao to da se bh. Hrvate prestane preglasavati i da nitko ozbiljan ne podržava ukidanje konstitutivnosti naroda te da hitno valja pristupiti izmjenama Izbornog zakona, koje će osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. Zoki je naglasio da je Hrvatima ukradeno mjesto u Predsjedništvu BiH, a onda je iz “građanskog” Sarajeva uslijedilo pljuvanje po predsjedniku države članice EU-a i NATO-a. Još uvijek vjeruju u to da se u Europu najbrže stiže na - pljuvački pogon. Pa se najavljuje i četvrti pohod Željka Komšića na mjesto u Predsjedništvu BiH, naravno, ponovno glasovima Bošnjaka. Sve oko toga sliči razgovoru (ne)ugodnom između majke i njezine dokone kćeri koja se udavala tri puta.

- Mama, ja se ponovno udajem? - reče treći put rastavljena dokona dama.

- Nema šanse, udavala si se tri puta, četvrti put bilo bi više nego previše - uzvrati njezina majka.

- Mama, nemoj biti takva, neću dugo - uvjerava je dokona kći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije