KONGRES

Komšić na čelu SDP-a do kraja ove godine?

komsic
VL FOTO
22.03.2012.
u 09:08

Malo tko vjeruje kako je jučerašnji sastanak kraj krize koja je potresla SDP-a BiH

Željko Komšić ostaje potpredsjednik SDP-a i član glavnog odbora stranke, a na narednom kongresu kandidirat će se i za predsjednika SDP-a. Epilog je to dvodnevne “krize” u ovoj stranci izazvane Komšićevom ostavkom.

Zasjedali 4 sata

Predsjedništvo SDP-a BiH zasjedalo je jučer puna četiri sata, a rezultate sjednice novinarima su priopćili predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija i sam Komšić. - Ja ću ići do kraja i kandidirat ću se za predsjednika SDP-a na idućem kongresu, mada mi to nije bila nakana, kazao je Komšić, koji je djelovao vrlo uznemireno. Objasnio je kako je ostavku podnio zbog osjećaja odgovornosti za stanje u kojem se zemlja nalazi. Kaže da se suočavao s pitanjima ljudi koji su nezadovoljni ekonomskom i socijalnom situacijom i rezultatima vladavine SDP-a u prvoj godini mandata. Posebno je istaknuo problem korupcije, na koje kao član Predsjedništva nije mogao utjecati, ali kao potpredsjednik SDP-a jeste. -Kao potpredsjednik SDP-a sam često ostajao po strani i prešućivao neke stvari za koje sam mislio da su loše. Neću to više raditi i aktivnije ću se uključiti u rad stranke, kazao je Komšić, dodajući kako je sve ono što se događalo u zadnje vrijeme pokazalo da je SDP-u potrebna „unutarnja reforma“. Potvrdio je da ima zamjerke na djelovanje kadrova SDP-a u izvršnoj vlasti, ilustrirajući to podatkom da nije podnijeta niti jedna kaznena prijava zbog kriminala u Federaciji. Najavio je da će se unutar stranke izravno angažirati na usvajanju zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine u Federaciji, dodajući kako je to zakon zbog kojeg, ukoliko ne bude usvojen, treba pasti i Vlada i vladajuća koalicija.

Zlatko Lagumdžija je rekao da će izborni kongres stranke biti održan za tri godine.

Iznevjerio ljude

No, kako doznajemo iz SDP-a, kongres stranke mogao bi biti održan već nakon lokalnih izbora u listopadu ove godine jer je kako nam tvrde, stanje u SDP-u izuzetno teško. Raspušten je Županijski odbor USŽ-a te je u posljednjih nekoliko dana prijavljeno niz problema i u drugim županijskim odborima. Tako bi rasplet oko kandidature Komšića za predsjednika stranke mogao biti gotov već do kraja ove godine.

Predsjedništvo SDP-a BiH jučer je skoro jednoglasno (jedan član Predsjedništva SDP-a glasovao ZA) odbilo prijedlog da se Lagumdžija povuče s mjesta predsjednika i do izbora novog predsjednika vođenje stranke prepusti potpredsjedniku Komšiću.

Lagumdžija je dodao kako se on na idućem kongresu SDP-a neće kandidirati za novi mandat za predsjednika stranke, te kako će nakon idućeg kongresa SDP-a ova stranka dobiti novog predsjednika.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar mjurisi2
mjurisi2
10:53 22.03.2012.

Poslije neopozive ostavke Komšića ili ti ga okorjelog komunističkog bastiona u BiH dan poslije odustajanje od ostavke. Doznaje se da je u četiri oka sa svojim šefom i najvećim manipulatorom Lagumdžijom prebačena lova na konto Komšića kako bi i onn bio zadovoljan jer do sada nije pitao a Lagumdžija se nije sjetio udijeliti ništa.

Avatar servo_volan
servo_volan
14:18 22.03.2012.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, izjavio je da je podnio ostavku na sve funkcije u SDP-u iz principijelnih razloga i da je to bio logičan potez. “Ovako više ne može, povukao sam logičan potez. Ostajem član SDP-a, ali bez ikakvih funkcija i nastaviću da se borim za principe socijaldemokratije. Već su počele i znam da će biti još puno špekulacija, ali biće vremena da objasnim i konkretne... PA----ONDA OVO ------Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine odbacilo je ostavku koju je na sve stranačke dužnosti podnio član Predsjedništva BiH Željko Komšić, a on je odustajući od ostavke najavio kako će se kandidirati za predsjednika stranke ne bi li zamijenio dugogodišnjeg predsjednika Zlatka Lagumdžiju. “Predsjedništvo je nakon rasprave jednoglasno odbacilo ostavku Željka Komšića”, izjavio... PA ŠTO JE ISTINA KAD NETKO DA NEOPOZIVU OSTAVKU TO JE KRAJ A OVA FARSA JE SAMO DIMNA ZAVJESA SDP A KOMŠIĆ NIKAD NEĆE MOĆI BITI 1. SDP-ovac

JU
Jurica1050
23:14 23.03.2012.

Marques... sine Radovanov . Dobro te tata naucio no znaj da je BiH nadzivjela i vece budale od njega i tebe

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?