ŽEPČE

Komunalci lijepili natpise s imenima neplatiša grijanja

nezaposleni
Boris Ščitar/Večernji list
30.08.2010.
u 07:53

U slučajevima kada 30 posto stanara zgrade ne izmiruje svoje obveze, uskraćivanje pružanja svojih usluga cijeloj zgradi

Djelatnici JP Komunalno iz Žepča ovih dana imali su pune ruke posla. Na ulaze pojedinih zgrada u Žepču lijepili su natpise s imenima neplatiša koji nisu podmirili svoja dugovanja prema ovom poduzeću za prošlu grijnu sezonu.

Sudskim putem

Prema riječima direktora poduzeća Joze Dunđera, na ovaj nepopularni korak bili su prisiljeni kako bi došli do financijskih sredstava koja su poduzeću neophodna za normalan nastavak rada. Prošle godine Općinsko vijeće Žepča je donijelo odluku kojom nalaže JP Komunalno Žepče da u slučajevima kada 30 posto stanara zgrade ne izmiruje svoje obveze, uskrati pružanje svojih usluga cijeloj zgradi. U JP Komunalno Žepče do sada su izbjegavali ovu nepopularnu mjeru pa su svoja potraživanja naplaćivali sudskim putem, kako zbog pojedinaca ne bih ispaštali oni koji savjesno podmiruju svoje dugove. Međutim, u posljednje dvije godine Općinski sud u Žepču je zbog neobjašnjivih razloga prestao rješavati ove slučajeve, kaže Mira Antolović, pravnica u poduzeću Komunalno Žepče. Tako su svi napori da se izvrši naplata dugovanja sudskim putem propadali jer su odlazili u zastaru. Inače, prošla je grijna sezona ovo poduzeće koštala oko 550.000 KM, a zbog ne plaćanja obveza od građana i pravnih subjekata, u ovom poduzeću ističu kako još nisu podmirili račune za električnu energiju, a toliko je još posla pred njima prije početka nove grijne sezone, od kojih su neki već intenzivno počeli od 1. kolovoza.

Izgradnja spremnika

Pored ovih standardnih priprema koje ovo poduzeće obavlja prije početka grijne sezone, kao što su provjere crpki u kotlovnicama, poduzeće ima u planu i druge projekte na poboljošanju svojih usluga, među kojima je i rekonstrukcija dijela toplovoda od nogometnog stadiona do Vatrogasnog doma Žepče na kojemu su radovi već u tijeku, a tu je i projekt izgradnje još jednog spremnika za vodu na lokaciji Križa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?