Čitluk

Komunalci učinkovito otklanjaju sve kvarove na vodovodnoj mreži

kvarovi
Mile Pavlović
16.03.2012.
u 10:01

Gradski vodovod je praktično dobila svaka kuća u Brotnju, a za njeno održavanje brine se JKP Broćanac

Zahvaljujući izdvajanju, uglavnom vlastitih sredstava, čitlučka je općina među prvima u Bosni i Hercegovini još prije petnaestak godina svako svoje selo priključila na čitlučki Gradski vodovod, tako da je praktično svaka kuća u Brotnju dobila vodu iz rijeke Neretve. No, kako su glavni cjevovod od vodospremnika na Jelinoj glavici u Blizancima do Čitluka i čitlučka vodovodna mreža izgrađeni prije tridesetak godina, često dolazi do pucanja vodovodnih, posebice salonitnih, a u novije vrijeme i plastičnih cijevi te to uzrokuje kraće nestašice vode u pojedinim dijelovima te općine.

Treba, međutim, istaknuti da u takvim slučajevima munjevito reagiraju vrlo iskusni djelatnici Javnog komunalnog poduzeća Broćanac iz Čitluka koji u rekordnom vremenu obave zamjenu oštećene vodovodne cijevi te pučanima i gospodarstvu osiguraju vodu za svakodnevne potrebe. Do jednog takvog pucanja plastične vodovodne cijevi došlo je ovih dana u novom gradskom naselju u središtu Čitluka, ali su čitlučki djelatnici čitlučkog Javnog poduzeća Broćanac još jednom pokazali svoju spremnost, brzinu i učinkovitost te strojevima svojih kooperanata u rekordnom vremenu zamijenili tridesetak metara plastične vodovodne cijevi pokraj stambenih zgrada i otklonili kvar.

Zbog strojeva koji su obavljali taj posao, jedini problem stanarima okolnih zgrada predstavljalo je to što im je dva dana bilo teško pronaći mjesto za parkiranje svojih automobila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?