NOVA TITULA

Košarkaši uz tisuće navijača proslavili obranu naslova

široki
VL FOTO
20.05.2010.
u 16:10

Pomoć navijača bila je i te kako važna da bi domaći košarkaši utakmicu mogli završiti visokom pobjedom od 83:68

Košarkaši Širokog TT Kabela pobijedili su Igokeu i tako obranili naslov prvaka BiH. Iskoristili su prednost domaćeg parketa i iskoristili prvu meč-loptu koja im se ukazala u prepunoj dvorani, pred više od pet tisuća gledatelja, koji su došli pozdraviti novog-starog prvaka iz Širokog Brijega.

Pomoć navijača

Njihova pomoć bila je i te kako važna jer protivnik kao što je Igokea može svakoga iznenaditi. Do sedmog naslova igrači Ivana Velića stigli su dominantnom igru tijekom svih faza natjecanja. Bili su prvi nakon Lige 6, a u završnom doigravanju krenuli su s prve pozicije, koja im je već tada širom otvorila vrata novog naslova. Četvrti put otkada traju zajednička bh. košarkaška natjecanja, doigravanje za prvaka igralo se na tri dobivene utakmice i svaki put su se naslovima kitili košarkaši Širokog. Dva puta bili su bolji s tijesnih 3:2 od Borca iz Banje Luke, a isti skor su ponovili i s Bosnom. Tri puta prvak je bio poznat nakon Lige 6, a šest puta kroz doigravanje na dvije pobjede. U svim tim slučajevima borbe za prvaka Širokobriježani su bili najuspješniji.

Sinoćnja utakmica u prvom poluvremenu bila je dosta izjednačena. U prvoj četvrtini Široki je imao minimalnu prednost da bi je na koncu povećao na pet koševa razlike. Uglavnom, akcije su završavale preko iskusnog Grgata, a dvije trice pri kraju četvrtine ubacio je Longin. Vrlo rano igrači Širokog Štemberger, Špralja i Čolak zaradili su po tri osobne pogreške. Malo je to poremetilo koncepciju igre. Momčad Ivana Velića nije se dala iznenaditi u drugoj četvrtini, odigrali su bolje i popravili skok iz prve četvrtine u kojoj su gosti u tom segmentu bili bolji. U nekoliko navrata košarkaši Širokog imali su prednost od deset koševa, ali su na odmor otišli sa šest koševa viška.

Početak treće četvrtine protekao je u greškama i s jedne i s druge strane. Međutim, Široki ubrzo pronalazi sebe i tricom Štembergera dolazi u vodstvo od 46:37. Igra Igokee u tim trenucima isključivo se zasniva na centru Đikanoviću, koji s nekoliko koševa u nizu smanjuje vodstvo Širokog na 52:48, ali ubrzo dobiva i četvrtu osobnu pogrešku. U finišu treće četvrtine Široki serijom trica najprije Puljka pa nikad boljeg Naletilića, a zatim i Milekovića dolazi i do vodstav od 68:55 minutu prije kraja treće četvrtine.

Veliko slavlje

Bocka smanjuje na 68:57. To je bio i kraj treće četvrtine. Odlični Naletilić pogađa tricu i Široki vodi 71:57. No kada Štemberger osam i pol minuta prije kraja u solo akciji polaže za 73:57, Igokea je bila razbijena. Nakon što je zvuk sirene označio kraj utakmice, nastalo je veliko slavlje igrača domaće momčadi. Radost su podijelili s brojnim gledateljima, a njihove majice našle su se u rukama razdraganih navijača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije