Dvojno državljanstvo

Kosor: Sporazum sa Slovenijom poruka je ohrabrenja cijeloj regiji

jadranka kosor
Arhiva VL / Luka Klun/VLM
03.11.2009.
u 12:14

Spriječit će se da osuđene osobe s dvojnim državljanstvom iz jedne države bježe u drugu i tako izbjegavaju služenje kazne.

SARAJEVO - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i njezin bosanskohercegovački kolega Nikola Špirić najavili su skoro potpisivanje bilateralnog sporazuma o kaznenim stvarima, čijom će se provedbom spriječiti da osuđene osobe s dvojnim državljanstvom iz jedne države bježe u drugu i tako izbjegavaju služenje kazne.

Na službenim razgovorima u Sarajevu Kosor i Špirić izrazili su uvjerenje da će stručna povjerenstva dvije zemlje uskoro postići i dogovor o razgraničenju na moru i kopnu, te da će biti otklonjene zapreke za potpisivanje međudržavnog sporazuma o imovinsko-pravnim odnosima.

Ovi i još neki bilateralni sporazumi mogli bi biti potpisani tijekom uzvratnog posjeta premijera Špirića Zagrebu, koji je danas najavljen.

Predsjednica Hrvatske vlade najavila je i konkretnu potporu BiH na euroatlantskom putu, a komentirajući sporazum sa Slovenijom kojim se deblokiraju hrvatski pregovori s EU, ustvrdila je kako je to "snažna poruka ohrabrenja i nade za cijelu regiju na euroatlantskom putu".

Ključne riječi

Komentara 161

MM
Mladen Miletić
12:47 03.11.2009.

Zašto me ovo sve podječa na obično sranje. Kada se malo djete ukaka svi su sretni okolo funkcionira !

MM
Mladen Miletić
12:50 03.11.2009.

Kosor: Sporazum sa Slovenijom poruka je ohrabrenja cijeloj regiji, na koga se misli kada se ovo kaže kada se u velikom stilu laže. Ohrabrenje za druge da mogu očekivati isto, tuđi teritorij ako im zatreba. Na koga se misli Srbija Srpska Republika ?

KR
kresimirica
12:45 03.11.2009.

Kak sam čula, BiH se je ohrabrila, nakon Kosorkinog ugovora sa Pahorom, pa bu tražila \" 2-3 tapije\" jer se neum ne može širit. Zatim budu Srbi tražili 12 km na Savi i Dravi, Republika Srpska (Dodik) slobodan prolaz nana more... pa Mađarska, Austrija i ...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?