novi program

Krajem godine počinje s emitiranjem novi kanal HTV3

'28.12.2009., Zagreb - Sjednica Programskog vijeca HRT-a na Prisavlju. Josip Popovac, glavni ravnatelj HRT-a.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
10.02.2012.
u 14:35

Novi kanal bit će specijaliziran za kulturu, znanost i obrazovanje, a emitirati bi se trebao početi krajem godine

Potpisivanjem pisma namjere o suradnji u osmišljavanju programa Hrvatska radiotelevizija i sedam hrvatskih institucija najavili su pokretanje novog kanala HTV3 specijaliziranog za kulturu, znanost i obrazovanje. U stvaranju programa s javnom televizijom surađivat će Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu, Matica Hrvatska, Društvo hrvatskih književnika, Institut hrvatske glazbe, Koordinacija za medije Hrvatskog društva producenta i Društva hrvatskih filmskih redatelja, a početak emitiranja predviđen je krajem godine.

– Želja je da hrvatskoj javnosti damo program koji će apsolutno zadovoljiti onu javnu funkciju koju HRT ima. Na novom kanalu predstavit ćemo ono najbolje što imamo, a otvarat ćemo i teme kako razvijati hrvatsko društvo – rekao je Josip Popovac, predsjednik uprave HRT-a. Izrazio je uvjerenje da će novi proizvod biti prepoznat u obitelji javnih radiotelevizija u Europi, ali i kod hrvatskih građana i pretplatnika HRT-a. Popovac je dodao da je projekt otvoren za sve institucije u Hrvatskoj.  

– Svi oni koji misle da mogu pomoći savjetom i kreativnošću dobro su došli! – kaže.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš naglasio je da će ovim projektom mladi hrvatski znanstvenici napokon dobiti zasluženi medijski prostor.

– Ako će naša djeca gledati novi program koliko i Discovery Channel i National Geographic, to će biti pravi uspjeh – kazao je Bjeliš.

Predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić izrazio je zadovoljstvo jer će kultura i obrazovanje nakon dugo vremena dobiti više prostora u medijima koje je zahvatila estradizacija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije