objavit će sve

Kraljevska obitelj tuži Berlusconija zbog objave golišavih slika Kate

Kate Middleton (1)
Reuters/Pixsell
16.09.2012.
u 12:15

Izdavačka kuća u vlasništvu je obitelji Berlusconi, a sam Silvio je 2009. zbog objave njegove fotografije u društvu nagih djevojaka zbog narušavanja privatnosti tužio španjolski El Pais

Britanska kraljevska obitelj tužila je francusku reviju Closer, talijanske izdavačke kuće Mondadori u vlasništvu obitelji Berlusconi, zbog slika budućeg kraljevskog para Williama i Kate na kojima buduća kraljica ima obnažene grudi. Nakon tužbe protiv Closera talijanski tjednik Chi, također u vlasništvu Mondadorija na čijem je čelu Marina Berlusconi, kćer bivšeg premijera Silvija Berlusconija, najavio je objavljivanje novih slika princeze Kate Middleton u toplessu.

I britanski tisak, koji inače ne štedi kraljevsku kuću, sada napada Berlusconija, odnosno njegov neukus u svemu, njegov "berluskonizam". List Daily Mail posvećuje Marini Berlusconi cijelu stranicu pitajući se koja je bila njezina uloga u objavljivanju slika buduće britanske kraljice u toplessu. Listovi Times i Guardian podsjećaju na Berlusconijeve seksi provode i odnose s maloljetnom Ruby, a Independent se pita kako jedan poduzetnik i političar može dopustiti objavljivanje takvih slika kada je 2009. godine za sličan slučaj tužio jedan drugi list. Španjolski El Pais je objavio slike Berlusconija s djevojkama u toplessu pokraj bazena u njegovoj vili na Sardiniji. Tada su Berlusconijevi odvjetnici optuživali španjolski list za narušavanje privatnosti. Sada je Berlusconijev francuski tjednik Closer prekršio privatnost Kate i Williama objavivši slike snimljene teleobjektivom dok su se nalazili na odmoru u Provansi.

Odvjetnici kraljevske kuće Windsor žele blokirati objavljivanje slika Kate Middleton u toplessu. Izdavačka kuća Mondadori, koja u Francuskoj ima tjednik Closer, a u Italiji tjednik Chi, obznanjuje kako su glavni urednici tih glasila obavjestili nadležne u izdavačkoj kući da će objaviti te slike.

Laurence Pieau , glavna urednica lista Closer, obavjestila je direktora Mondadorija za Francusku da će objaviti slike Kate i Williama snimljene tijekom njihova odmora na jugu Francuske. Alfonso Signorini, glavni urednik tjednika Chi, obavjestio je direkciju Mondadorija u Milanu kako će objaviti reportažu s istim argumentom. Mondadori u priopćenju kaže kako su te slike i reportaža izrazi jednog događaja i ne vrijeđaju spomenute osobe.

Na tužbu britanskih odvjetnika budućeg britanskog kralja protiv lista Closer bi se u ponedjeljak trebali izjasniti suci u francuskom gradu Nanterreu, nadležni za slučaj.

- Vidjet ćemo što će kazati suci. Bilo bi uzaludno da od nas zatraže otklanjanje slika s interneta, jer ih mi nismo stavili na stranicu. Ne vjerujem niti da će zatražiti povlaćenje lista Closer s kiosaka - izjavio je Ernesto Mauri, predsjednik izdavačke kuće Mondadori France koji naglašava kako Silvio Berlusconi nije bio umješan u objavljivanje slika.

- Prije svega šef grupe Mondadori je njgova kćer Marina, ali ja sam taj koji je odlučivao o objavljivanju slika u listu Closer, čija glavna urednica Laurence Pieau me pitala za mišljenje prije nego ih je objavila. Savjetovali smo se i s odvjetnicima prije nego smo odlučili objaviti ih. Slike su lijepe i nisu štetne ili uvredljive. Na njima je mladi bračni par na odmoru. Ima i slika koje su, moglo bi se kazati, odvažnije, ali ih nismo objavili - kaže Ernesto Mauri.

Na primjedbu kako se William osjetio uvrijeđenim jer su paparazzi jurili za njegovom majkom Lady Dianom, koja je u bijegu od njih i poginula, Mauri kaže kako to nije usporedivo.

- Zanimanje paparazza za Lady Dianu proizlazilo je iz njezinih ljubavnih avantura. Mi nismo objavili ništa posebnoga, neznanoga, i ne vidim što je skandalozno u slikama Williama i Kate koji se sunčaju - objašnjava Mauri. London listu spočitava to što je mladi kraljevski par snimljen u privatnoj rezidenciji, pa je prekršena privatnost. Mauri kaže kako su to slike koje nikome ne nanose zlo i kako bi ih opet objavio i nakon sadašnje polemike. Vidjet ćemo što će kazati francuski sud.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?