KAMATE

Krediti u Republici Srpskoj naskuplji u regiji

banka
Davor Višnjić/PIXSELL
07.06.2010.
u 09:44

Varijabilne kamatne stope na stambene kredite u zoni eura smanjene su za posljednjih 16 mjeseci s oko 4,8 na prosječno 4,2 posto, a u Republici Srpskoj za to vrijeme kamate su ostale iste

Iako se kamate na stambene kredite u Srbiji i Hrvatskoj smanjuju uslijed pada euribora i libora, to nije slučaj kod banaka u RS-u, a razlog za to je, smatraju ekonomisti, rizik zemlje koji je porastao više nego u zemljama regije.

Varijabilne kamatne stope na stambene kredite u zoni eura smanjene su za posljednjih 16 mjeseci s oko 4,8 na prosječno 4,2 posto, a u Republici Srpskoj za to vrijeme kamate su ostale iste.

U Raiffeisen banci kažu da kontinuirano prate i usklađuju kamatne stope na stambene i druge kredite uvažavajući realna tržišna kretanja. - Kamatne stope na stambene kredite trenutno se kreću od 7,59 do 8,99 posto, ovisno o iznosu kredita, rekli su u ovoj banci i dodali da zasad neće biti snižavanja kamata.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?