Čapljina

Krov Doma zdravlja u lošem stanju, prijeti urušavanje

dom zdravlja
Frano Matić
26.04.2012.
u 11:29

Dom zdravlja Čapljina je sačinio Plan upravljanja medicinskim otpadom te dobio odobrenje nadležnog Ministarstva HNŽ-a

Nabava sanitetskog vozila(sa pogonom na sva četiri kotača) jedan je od glavnih prioriteta Doma zdravlja Čapljina iz kojeg poručuju kako je potreba za ovakvim vozilom žurna. To se najbolje vidjelo za nedavnih elementarnih nepogoda kada je vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja Čapljina bilo u funkciji po puna 24 sata.

Rabljeno vozilo

A u Domu zdravlja Čapljina i imaju samo to jedno rabljeno vozilo takve vrste. Ovaj se problem pokušao riješiti prije nešto više od dvije godine kada su iseljeni Hrvati u Kanadi osigurali novac i nabavili vozilo Hitne pomoći za potrebe Doma zdravlja Čapljina. To je vozilo i stiglo u Čapljinu, ali se nije dugo zadržalo jer svojim dimenzijama i potrošnjom goriva (vozilo Hitne pomoći kakvo se koristi u Americi i Kanadi), ali i skupim registriranjem nije zadovoljio potrebe DZ Čapljina koji ga je na kraju i prodao te tim novcem nabavio i određenu medicinsku opremu. Uz sanitetsko vozilo potrebna je i rekonstrukcija krovišta Doma zdravlja koje je dotrajalo i postoji mogućnost njegova urušavanja. Ovaj je problem naveden i u godišnjem izvješću DZ Čapljina koje je na nedavnoj sjednici i usvojilo Općinsko vijeće Čapljina. - Ostati otvoreni i transparentni za svaku edukaciju naših zaposlenika kao i mogućnost nabave suvremenijih aparata-opreme. Naše su mogućnosti skromne pa vjerujemo da ćemo u određenim segmentima naići na potporu osnivača, a u čemu smo iznimno zahvalni. Zbog nedavne izvanredne situacije, koja je potrajala duži vremenski period, imali smo izuzetne troškove na svim razinama, od potrošnje goriva i sanitetskog materijala do grijanja i drugih šteta, stoji uz ostalo u tom godišnjem izvješću DZ Čapljina u kojem su i navedeni spomenuti problemi i potrebe te niz drugih planova i aktivnosti koji za cilj imaju još više podizanje razine pružanja usluga građanima tj. pacijentima svih pratećih aktivnosti.

Gašenje rodilišta

Iako je u tome nekada prednjačila na prostoru Hercegovine i šire, Čapljina bi uskoro mogla ostati i bez rodilišta. Po novom Zakonu porodilište ne može biti u krugu od 60 kilometara od mostarske bolnice, a to znači da Čapljina ne može imati svoje rodilište, iako ima svu opremu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?