Darivanje krvi

Krv nesebično darivali sportaši, umirovljenici, srednjoškolci...

darivanje
Foto: Frano Matić
1/4
17.02.2012.
u 10:38

I organizatori su bili oduševljeni tolikim odzivom čapljinaca koji su strpljivo čekali u redu kako bi dali svoju krv onima kojima to sada treba ili će tek trebati

Crveni križ Općine Čapljina u suradnji s odjelom transfuziologije KBC Mostar upriličio je danas u zgradi Srednje škola Čapljina akciju dobrovoljnog darivanja krvi.  Unatoč snijegu i ledu zabilježen je rekordan odziv čapljinaca na ovu hvale vrijednu akciju koja za cilj ima osigurati što više doza ove dragocjene tekućine za potrebe KBC Mostar.

I sami organizatori su bili oduševljeni tolikim odzivom čapljinaca koji su strpljivo čekali u redu kako bi dali svoju krv onima kojima to sada treba ili će tek trebati.  Već u prvom satu akcije krv je došlo dati skoro 50-tak čapljinaca a do okončanja akcije taj se broj još više povećao. "Zaista smo iznenađeni ovom slikom jer smo svjedoci jako lošeg vremena tj.snijega i leda. No, to nije omelo uvijek vrijedne čapljince koji su i danas položili test humanosti. U Čapljini se uvijek ima razumijevanje za ovakve akcije darivanja krvi a ovo danas je svakako pravi rekord u zadnjih nekoliko godina.

Stoga veliko hvala svima koji su dali krv ali i onima koji su došli ali iz određenih zdravstvenih problema nisu mogli dati svoju krv." - istaknula je Anita Jović, predsjednica Crvenog križa Općine Čapljina dok je učionica u Srednjoj školi bila pretijesna da primi sve one koji su došli dati svoju krv. Uz srednjoškolce svoju je krv dalo i dosta čapljinskih umirovljenika,sportaša,djelatnika Općine Čapljina... Svima im je humanost bila na prvom mjestu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?