vatrena stihija

Kuće u Podgori obranjene, veliki požar gasi 260 vatrogasaca

Požar u Podgori (1)
Screenshot YouTube
Autori: mpk, kh/VLM
15.10.2011.
u 09:26

Požar je zahvatio površinu od oko 1000 hektara, a osim vatrogasaca, iz zraka ga gase i tri kanadera, dva helikoptera i jedan zračni traktor

Gotovo svi vatrogasci s dalmatinskog područja pokušavaju ugasiti  veliki požar koji je sinoć oko 23 sata buknuo u Podgori kod Makarske, a koji je u jednom trenutku zaprijetio i kućama u Tučepima i naseljima Sumići, Kržanići i Marinovići. Noćas se zapravo branila Gornja Podgora u kojoj je puno naselja.

Kako doznajemo od glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, situacija na požarištu u Podgori puno je bolja nego što je bila u 9 ujutro, pod kontrolom je istočni i južni dio i očekuje se potpuno lokaliziranje i stavljanje pod kontrolu.

Požar je zahvatio površinu od oko 1000 hektara, a osim vatrogasaca, iz zraka ga gase i četiri kanadera, dva helikoptera i tri zračna traktora.

Prema požarištu je upućena pomoć i iz deset županija s kontinenta. Požar koji je noćas bio zaprijetio kućama sada gasi 260 vatrogasaca s područja makarske rivijere, Dubrovačko-neretvanske županije, Šibensko-kninske te pripadnici interventnih jedinica. Prekinuta je vježba u Dubrovniku pa stiže 60 gasitelja od tamo koji će pomoći u sanaciji požarišta

Otvorena je cesta prema Vrgorcu i oko 11sati očekuje se otvaranje Jadranske magistrale.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije