četiri predstave

Bogat repertoar HNK Mostar

predstave
20.04.2016.
u 15:14

 Na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Mostar u sljedeća četiri dana bit će izvedene četiri predstave.

U srijedu, 20. travnja, u 20 sati sarajevski glumac Miki Trifunov gostuje s predstavom "Svjedok". U svom glazbeno-poetskom performansu inspiriranom poezijom Mike Antića, Trifunov publici nudi poeziju najboljih domaćih i svjetskih pjesnika.

Trifunov će se mostarskoj publici predstaviti stihovima Tina Ujevića, Mike Antića, Maka Dizdara, F.G. Lorce, Bertolda Brechta i drugih, prenosi Fena.

U četvrtak, 21. travnja, u 20 sati bit će izvedena predstava "Kisik", autora Ivana Viripajeva, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastala u koprodukciji HNK Mostar i Mostarskog teatra mladih.

U predstavi igraju Jelena Kordić Kuret i Ivan Skoko, dok je autor glazbe Husein Oručević.

Autor drame, ruski pisac mlađe generacije Ivan Viripajev jedan je od najzanimljivijih i u svijetu najizvođenijih autora novijeg ruskog dramskog pisma.

Dramski kritičari stil Ivana Viripajeva karakteriziraju i opisuju kao "frenetični spoj Tarkovskog i Tarantina", a njegov se dramski svijet bavi mladom generacijom u globalnom selu.

Predstava "Meštar", autora Nedjeljka Fabria, u režiji Velimira Pšeničnika Njirića, ne programu je u petak, 22. travnja, u 20 sati.

Predstava je nastala u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta, a tom predstavom glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić obilježava 40 godina svog glumačkog rada.

Osim što igra naslovnu ulogu i redatelj je predstave, u kojoj je, 1971. odigravši ulogu Cosme, započeo svoju karijeru glumca u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu.

"Meštar" Nedjeljka Fabria, drama iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna je priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

Pored Velimira Pšeničnika Njirića, u predstavi igraju Robert Pehar, Miro Barnjak i Angela Bulum.

Članovi ansambla kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca, s predstavom "Čudo u Poskokovoj dragi", autora Ante Tomića, u režiji i adaptaciji Marka Sabljakovića, gostuju na daskama HNK Mostar u subotu, 23. travnja, u 20 sati,

Predstava svojim osebujnim humorom i nevjerojatno vjerojatnom pričom o Jozi Poskoku i njegovim sinovima sigurno pronalazi put do kazališnih dasaka.

Otac Jozo Poskok, udovac u mentalnoj izolaciji, uzgaja, na svoju sliku i priliku, sinove Krešimira, Branimira i Domagoja, sve nazvane, prirodno, po hrvatskim knezovima i kraljevima, uvjeren da to i jest domet i esencija ove obitelji. Tada Krešimiru, pada na pamet strašna i nadasve suvremena ideja – pronaći ženu. I sjeti se tako svoje davne, ratne ljubavi, no tada počinju "problemi".

U predstavi igraju: Ilija Červen, Zdravko Šinjori, Antun Brajković, Šimun Ištaković, Nikolina Benačić, Darko Lovretić, Magdalena Benačić, Đurđica Zetović, Dijana Ivkov, Katarina Prošenski, Matija Grgić, Martina Ištaković, Maja Jakšić, Anica Prošenski, Katica Štefančić, Marija Mrvičin, Danijela Ištaković, Marta Prljević, Sara Zetović, Đuro Perković i Mira Šutalo.

Pokrovitelj gostovanja kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije