Bosanskohercegovačka promocija knjige "Magi - kao da je bila nekad" Dušana Vesića

08.09.2018.
u 12:54

U Crvenom salonu Banskog dvora u Banjoj Luci, pred stotinjak znatiželjnika, predstavljena je knjiga "Magi - kao da je bila nekad", autora Dušana Vesića. Prikazan je kratki video “Čitalački klub”, u kojem glumci Boda Ninković, Olivera Ježina, Marjana Mandić i Ivan Nikolić čitaju odlomke iz Margitine biografije. Moderator je bio mladi pisac Stevo Grabovac.

Vesićeva priča o Margiti Stefanović, klavijaturisti Ekatarine velike, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga tko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umjeli ublažiti njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama.

"Ovo jeste prva biografija o Magi. Prije moje knjige, o Magi su objavljene četiri knjige: jedna zbirka Maginih intervjua, jedna knjiga sjećanja na razgovore s Magi i dva spomenara. Sve su te knjige otvorile bezbroj pitanja, ali nisu dale nijedan odgovor. Ja sam, pak, osjetio potrebu da pronađem odgovore. Ova knjiga razlikuje se žanrom i stilom, ovo je dobro istražena Magina osobna i umjetnička biografija" - kazao je Vesić, inače dugogošnji rock novinar, kritičar i publicist, uz ostalo autor monografije o Bijelom dugmetu "Šta bi dao da si na mom mjestu " i dokumentarnog filma o EkV-u.

Nakon Banja Luke, knjiga će u subotu 8. rujna u 18 sati biti predstavljena u Čitaonici Gradske knjižnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije