dokumentarac

„Bure Bareta“ prikazan u Uskoplju

30.08.2019.
u 12:53

Nakon što je dokumentarac „Bure Bareta“ premijerno prikazan 23. kolovoza na Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu te DORF-u u Vinkovcima na red je stiglo i Uskoplje, inače rodni grad producenta i montažera filma Maria Vukadina, koji se prije projekcije obratio sugrađanima, zahvalio im se na dolasku te ih "uveo" u ono što ih čeka u idućih nešto manje od sat vremena.

Film pun eksplozije misli, emocija i rock’n’rolla, kako kritičari opisuju dokumentarac “Bure Bareta”, prikazan je u prepunom kultnom uskopaljskom rock caffe baru "Saloon". Radi se o proširenom intervjuu sa živućom legendom hrvatskog rock and rolla Goranom
Baretom, frontmenom vinkovačkih Majki. Riječ je o uratku čiju režiju potpisuje domaći bosanskohercegovački trojac Robert  Bubalo, Mario Vukadin i Renato Tonković, također autori filma “Izgubljeno dugme” o preminulom bubnjaru Bijelog dugmeta, Goranu Ipetu Ivandiću.

Svoj prethodni, nagrađivani dokumentarac “Izgubljeno dugme” tročlana filmska ekipa snimala je pet godina u nekoliko država, a novi “Bure Bareta” samo 80-ak minuta u prostoriji za vježbanje Majki. Na početku snimanja dokumentarca radilo se o intervjuu s
Goranom Baretom, ali je on ispao toliko otvoren, zanimljiv i duhovit, da je montiran i dovršen kao dokumentarac trajanja 52 minute.

Za razliku od dokumentarca “Izgubljeno dugme”, “Bure Bareta” ima sasvim drukčiju temu, govori kako preživjeti. Naime, život i karijera Gorana Bareta i Majki nešto je poput našeg ekvivalenta Keitha Richardsa ili Iggyja Popa, priča o izdržljivom liku kojeg su mnogi otpisivali, čovjeka koji je živio i radio, i još uvijek radi “na rubu”. 

 “Bure Bareta” daje i odgovor na pitanje koje je Bare sam postavio u svojoj pjesmi, a koje bi se moglo uzeti kao ključno u njegovu svjetonazoru: gdje je nestao čovjek, gdje je put do sreće? Upravo je tu pred vama, u filmu “Bure Bareta” koji pokazuje iskrenost i čovječnost koje toliko nedostaje kod mnogih namještenih i ušminkanih glazbenih karijera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije