dogovoreno

Časopis "Fojnička škrinja“ vraća se pod okrilje HKD-a Napredak

28.04.2021.
u 10:57

U prostorijama ponovno aktivnoga HKD Napretka podružnice Fojnica dogovoren je još jedan projekt pod pokroviteljstvom HKD Napretka, to jest sufinanciranje „Fojničke škrinje“ čiji je inače godinama izdavač HKPD „Rodoljub“, a sada se vraća i pod okrilje HKD Napretka, piše Centralna.ba

Sretni smo što je prepoznat značaj i vrijednost ovoga lokalnoga časopisa, koji od prvoga broja iz 2009. godine nastoji njegovati vlastiti jezik, kulturnu baštinu i bogatu povijest fojničkoga kraja. Zapravo, idejni tvorci ovoga časopisa bili su HKD Napredak, podružnica Fojnica, fra Nikica Vujica, tadašnji fojnički gvardijan, i još nekolicina entuzijasta među kojima i Suzana Lovrić, koja je postala glavna urednica i tu ulogu profesionalno i nesebično ispunjavala cijelo desetljeće. Prvih 11 brojeva ovoga časopisa financirao je upravo HKD Napredak.

Nedavno, nakon Izborne skupštine HKD Napredak podružnice Fojnica, novo rukovodstvo je, na prijedlog dopredsjednika središnjice Napretka prof. Josipa Križanovića, predložilo sufinanciranje tiskanja ovoga časopisa, što su ovim susretom to potvrdili i dogovorili i glavni urednik „Fojničke škrinje“ Tomislav Bošnjak i predsjednica HKD Napretka podružnice Fojnica Ljiljana Jurak.

Naime, ovaj se časopis godinama financira isključivo od prodaje i opstaje volonterskim radom i zalaganjem, a sada je ponovno zahvaljujući HKD Napretku financijski stabilan u nadi da će se proširiti i krug suradnika u pisanju. Najaktivniji dopisnik i ujedno glavni urednik Tomislav Bošnjak, Nina Bošnjak kao lektorica i Branislav Trogrančić, stručnjak za računalnu pripremu, zatvaraju kratki lanac najvažnijih karika „Fojničke škrinje“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije