Ususret 11. MOFF-u

Četrdeset filmova iz 25 zemalja, radionica sa Žarkom Lauševićem

14.11.2017.
u 10:00

Projekcijom igranog filma “Žaba”, bh. redatelja Elmira Jukića, u četvrtak, 16. studenoga, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače bit će otvoreno jedanaesto izdanje Mostar film festivala (MOFF). Na Festivalu, koji će u gradu na Neretvi trajati do 22. studenoga, ukupno će biti prikazano 40 filmova iz 25 zemalja.

Umjetnička direktorica MOFF-a Maja Knezović Lasić kazala je kako će u natjecateljskom programu biti prikazano devet filmova, od kojih će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta.

Bogatiji program

- Ove godine imamo znatno bogatiji program u odnosu na prošlu godinu. Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije, filmovima koji se bave PTSP-om, društvima u tranziciji, ratnim zločinima, nezadovoljnim tinejdžerima - kazala je Lasić.

Filmovi koji će biti prikazani u Natjecateljskom programu su: “Rudar” (Slovenija), “Prokleti pas” (Srbija), “Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato” (Srbija), “Mrtve ribe” (BiH, Hrvatska), “Žaba” (BiH, Makedonija, Srbija, Hrvatska), “Kad dan nije imao ime” (Makedonija, Belgija, Slovenija), “Zbog tebe” (Hrvatska), “Rekvijem za gospođu J” (Srbija, Bugarska, Makedonija, Francuska, Rusija) te film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” (Crna Gora).

Ove godine MOFF nudi i međunarodni program pod nazivom “Between the rivers”, koji će publici donijeti osam filmskih ostvarenja, a u okviru dokumentarnog programa “DocuSpectre” bit će prikazano šest regionalnih dokumentaraca.

Tu je i studentski program “!Hej studenti studentima”, koji za cilj ima promociju edukacijskog dijela filmske umjetnosti te potporu mladim autorima.

Dječji program donosi obiteljski vikend s projekcijama animiranog filma “Ričard roda” i igranog filma “Anka”. Riječ je o ostvarenjima koja će zasigurno pronaći mjesto u srcima najmlađih, kao i onih malo starijih koji još nisu zaboravili na dijete u sebi.

Tijekom Festivala održat će se i radionica za studente glume, a jedan od predavača bit će i proslavljeni glumac Žarko Laušević, koji je, uz hrvatkog redatelja Antuna Vrdoljaka, dobitnik nagrade “Stablo ljubavi”.

Laureati Vrdoljak i Laušević

U okviru poslovne sekcije 17. studenoga bit će održana Međunarodna konferencija “Balkan Cinema Meetting”.

Tijekom Festivala u službenom klubu Golden Pub bit će organizirani koncerti i zabave za festivalske goste i posjetitelje. Nastupit će jaka imena domaće i regionalne scene: Tifa, Edo Maajka i TBF. Organizatori su poručili kako će 11. izdanje MOFF-a zasigurno biti najbolje, najveće i najkvalitetnije izdanje Festivala do sada, na radost svih zaljubljenika u filmsku umjetnost.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije