Održan sajam

"Čuvajmo tradiciju, pomažimo drugima" s ciljem edukacije nezaposlenih

22.10.2015.
u 06:15

Posavina je stoljećima čuvala i njegovala tradiciju i običaje, narodnu nošnju i druge ukrasne predmete. Čuvala i sačuvala, ali voda je u vrijeme prošlogodišnjih poplava u Posavini za samo jednu noć odnijela gotovo sve.

Došli su prijatelji i pomažu. Polako obnavljaju tradiciju, ali i educiraju.

U tu lijepu kreativnu priču jedan je projekt spojio Udruga DON iz Prijedora i Domaljevac, te UNDP koji se do sada potvrdio kroz brojne projekte u Posavini kao vodeći donator ne samo infrastrukturnih projekata, već i projekata edukacije. DON iz Prijedora potvrđeni je prijatelj kada su njihovi volonteri pomagali čišćenje domaljevačkog dječjeg vrtića.

Ovoga puta ponovno su zajedno u projektu, ali s drugačijom nakanom. UNDP se uključio u cijelu priču i realiziran je projekt "Čuvajmo tradiciju i pomažimo drugima" s ciljem edukacije nezaposlenih osoba na izradi ukrasnih i upotrebnih predmeta i suvenira. Kruna višemjesečnog rada je organizirani sajam na kojem su građanima prezentirali vještine i umijeće polaznica DON-ovih radionica kao vid neformalnog obrazovanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije