21. album "Whoosh" izlazi u lipnju

Deep Purple - ni zadnji ni posljednji

27.03.2020.
u 12:16

Deep Purple objavio je službeni naslov te najavio i datum objave novog studijskog albuma. Tako će dvadeset i prvi studijski album ovog legendarnog sastava pod nazivom “Whoosh!” biti objavljen 12. lipnja 2020.
 
Već neko vrijeme bend djeluje u postavi Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey, a posljednji studijski album pod nazivom “inFinite” izdali su prije tri godine te ostvarili neočekivan vratolomni uspon na top ljestvicama. Ovim su albumom ostvarili najveći uspjeh otkako se bend ponovno okupio i objavio album “Perfect Strangers” (1984.). Sve je pratila turneja u sklopu koje nisu zaobišli ni naše prostore, a mi smo ih imali prilike gledati u prosincu prošle godine (možda posljednji put) u beogradskoj Štark areni. Već tada nam je bilo jasno da ovi rock metuzalemi nisu rekli svoju posljednju riječ.  

Studijski album “Whoosh!” je rezultat suradnje s priznatim Bobom Ezrinom, producentom poznatim po uspješnim suradnjama s mnogim velikim bendovima poput Pink Floyda, Kiss, Alica Coopera i Davida Gilmoura.

U povodu novog albuma basist Roger Glover je na pitanje je li to posljednji album rekao: “Isto su nas pitali kada smo radili album ‘Now What?!’, a zatim smo napravili ‘InFinite’... Mislim da će zadnji album biti ujedno i naš posljednji.” Još je zagonetniji, ali i poetičniji bio pjevač Ian Gillan koji je rekao: "Kad se Deep Purple spusti preko uspavanih vrtnih zidova i zvijezde počinju treperiti u noći..."

Na albumu će biti čak trinaest pjesama, a planirana je i promotivna turneja koja bi, ako ne bude problema s koronavirusom trebala započeti krajem svibnja koncertom u Moskvi te zatim obuhvatiti niz europskih gradova. Do tada Deep Purple objavit će spotove, a prva na fredu je pjesma ‘Throw My Bones‘. Spot prati astronauta koji posmatra svakodnevni život, dok je on sam izoliran u svom odijelu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije