Filmska revija od 10. do 14. listopada

Devet filmova na Osmim danima filma u Mostaru

danifilma
Foto: Braco Selimović/Vecernji.ba
26.09.2014.
u 09:05

Festival u Mostaru otvara "Broj 55", ratna drama redatelja Kristijana Milića

Svečano otvorenje Osmih dana filma Mostar je u petak, 10. listopada u 20 sati, a manifestacija će trajati od 10. do 14. listopada, rečeno je jučer na konferenciji za novinare u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”. Na ovogodišnjim Danima filma bit će ukupno prikazano devet filmova, a festival će otvoriti film ‘Broj 55’ hrvatskog redatelja Kristijana Milića.

Veliki interes

Višestruko nagrađivani film redatelja Milića bit će prikazan u HD “Herceg Stjepan Kosača”, dok će sve ostale projekcije biti prikazane u Cinestaru Mostar u Mepas Mallu. - Zbog velikog interesa odlučili smo film Kristijana Milića, taj veliki ratni spektakl, prikazati u Kosači. Moram napomenuti i da će na projekciju doći i dobar dio ekipe filma ‘Broj 55’, a i sam redatelj Milić, te ćemo taj vikend i Dane filma iskoristiti i radno, s obzirom da redatelj Milić priprema svoj novi film po scenariju Josipa Mlakića. Film se zove ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’, a snimat će se i u Mostaru početkom iduće godine, istaknuo je na konferenciji za novinare Slaven Knezović, direktor Dana filma Mostar. Knezović je dodao da, osim što su prije osam godina pokrenuti Dani filma u Mostaru, sada se ide korak dalje: - Uspjeli smo izlobirati snimanje igranog filma u Mostaru i uz to vrbovati jednog od najboljih hrvatskih redatelja. Nadam se da će Milić svjetsku slavu steći filmom ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’, tako da ćemo moći predstaviti i naš grad na drugim festivalima i da će Mostarci dobiti još jedan film s kojim će se moći ponositi, dodao je Knezović.

Audicija za Mostarce

Na konferenciji za novinare je također istaknuto kako će za vrijeme trajanja 8. dana filma paralelno biti organizirana i audicija za mostarske glumce koji žele ostvariti neku od uloga u filmu ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’ koji će se, napomenimo još jednom, snimati u Mostaru početkom iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije