Umjetnik i dobrotvor

Fra Perica Vidić: Kada bih sad imao milijun maraka, podijelio bih ih u roku od 10 do 15 dana

03.11.2016.
u 11:00

- Redovnik sam, fratar. Meni, pogotovo u ovim godinama, ne treba ništa, osim ako trebam kupiti neki lijek. Cipele, odjeću i obuću nisam kupio godinama, meni to nije potrebno. Hrana mi je osigurana, smještaj također. Naslikam i prodam te slike, a mnogo je onih kojima je potrebna pomoć. Vrlo rado novac dajem studentima, bilo za redoviti studij, njihove magistarske ili doktorske radove, ali i bolesnima, slabima, umirovljenicima.., kazao je fra Perica Vidić u razgovoru za faktor.ba, a u povodu njegove izložbe koja je ovih dana otvorena u Tuzli.

- Ponavljam, mene uopće materijalno ne zanima. Možda ćete me krivo shvatiti ili će me netko drugi tako shvatiti, ali kada bih sad imao milijun maraka kod sebe, podijelio bih ih u roku od 10 do 15 dana do posljednje marke. Meni je važnije dati 5000 ili 10.000 nekome komu je to potrebno, pa makar to bio posljednji novac koji imam. To mi nije nikakav problem. To je kao da sam nekome dao pet maraka - kaže ovaj svećenik i umjetnik dodajući kako čovjek što više stječe, sve više teži biti još bogatiji, a ne misli na druge. Vidić je član ANU-a BiH, predsjednik Matice hrvatske, Ogranka Sarajevo, i profesor na ALU-u Sarajevo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije