snimanje popularne emisije

Hanka Paldum i Mate Bulić u ‘Lijepom našom’ u Ljubuškom

05.02.2019.
u 08:00

Javno snimanje popularne emisije HRT-a “Lijepom našom - Mostovi kultura”, koju više od dva desetljeća uspješno vodi Branko Uvodić, održat će se sutra u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, piše Večernji list BiH. 

Počeci devedesetih

- Drago mi je da je serijal “Lijepom našom - Mostovi kultura”, jedna od najgledanijih emisija u regiji, po treći put u Ljubuškom. Sjećam se našeg prvog gostovanja kad smo počinjali devedest i neke godine, ova dvorana je tek bila napravljena, a naš rukometni klub Izviđač nije ni bio ni blizu Europe.

Onda smo i mi odlučili doći da nam naši dragi prijatelji iz Ljubuškog, njegove okolice i Hercegovine predstave tradiciju koju tako ljubomorno čuvaju i njeguju za generacije koje dolaze. I evo nas, ponovno smo ovdje i vjerujem da će dvorana u Ljubuškom biti pretijesna za sve one koji vole i cijene tradiciju i tradicijsku kulturu, cijene trud čuvarica i čuvara i dolaze ih nagraditi svojim pljeskom. Ako još niste, pokušajte nabaviti ulaznicu, ne znam ima li ih više, ali ja uvijek kažem - gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna. Bit će mjesta za sve - kazao nam je Uvodić.

Na manifestaciji u Ljubuškom predstavit će se brojne skupine koje će prikazati bogatu kulturno-tradicijsku baštinu ovoga podneblja, a jamac velikoj zabavnoj noći poznati su izvođači, među kojima i Mate Bulić, Jole, Hanka Paldum i Alen Nižetić.

Brojni izvođači

Uostalom, u Ljubuškom će 6. veljače nastupiti: KUD “Studenčica” – Studenci, HKUD “Hercegovac” – Široki Brijeg, HKUD “Sv. Marko”, KUD “Luke Čapljina”, Željko Keža, guslar, Studenački bećari, Dream team “Babe”, klapa “Benediktus”, klape “Aurora”, “Bura”, “Herceg”, “Trebižat”, “Zvizdan”, ES “Sinovi Hercegovine”, TS “Šurmanci” i klapa “Concordia”, Darija, Monija, Mate i TS “Šurmanci”, Darija Ramljak i Andrej Sivrić i TS “Šurmanci”, Mate Miličević i TS “Šurmanci”, Anita Čolak, Stjepan Lach i TS “Šurmanci”, Džentlmeni, Josip Ivančić, Ivica Bago, Zoran Begić, Mario Roso, Branko Medak, klapa “Ragusa”, “Dukati” Široki Brijeg, Alen Nižetić, Hanka Paldum, Jole, Mate Bulić, “Trebižat”. Emisija će biti prikazana u dva navrata, u subotu 16. i 23. veljače.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije