promovira nove članove

HAZU u BIH, unatoč problemima, svoju misiju ispunjava

20.06.2019.
u 15:10

Na svečanoj sjednici Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, koja će se u povodu Dana Akademije održati u subotu, 22. lipnja u Hotelu Mostar, u svoje okrilje primit će nove članove.

Dopisni i počasni

Tako će u nove dopisne članove HAZU-a u BiH bit primljeni: Ivo Čolak – Razred za tehničke znanosti, Lidija Pehar – Razred za društvene i humanističke znanosti, Mira Šunjić-Beus - Razred za društvene i humanističke znanosti i Zoran Tomić - Razred za društvene i humanističke znanosti.

Za počasnoga člana Akademije izabran je Marijan Šunjić – Razred za biotehničke i prirodne znanosti, a primljeni su i članovi suradnici prof. Ivan Sivrić - Razred za društvene i humanističke znanosti, prof. dr. sc. Dragan Babić - Razred za medicinske znanosti i doc. dr. sc. Tihomir Prusina - Razred za biotehničke i prirodne znanosti

Izvješće o radu na sjednici podnijet će predsjednik HAZU-a akademik Jakov Pehar.

- U vremenu od prošle svečane sjednice do danas Akademija je imala redovite sjednice Predsjedništva, kao i sjednicu Skupštine. Rad Akademije odvijao se u više smjerova, suglasno programu rada za tekuću godinu i obvezno prema Statutu Akademije. HAZU još ima problem neadekvatnog prostora.

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije