Založba kralja Tomislava

Hercegovačka kiša zaustavila “Stilske vježbe”

11.06.2016.
u 10:27

Da i najdugovječniju predstavu na svijetu s istom glumačkom postavom, “Stilske vježbe” zagrebačkog kazališta “Planet Art”, nešto ipak može zaustaviti, pokazala je hercegovačka kiša. U 56. minuti, u tko zna kojoj po redu izvedbi, u galeriji “Vjeko Božo Jarak” u Potkosi glumce je zaustavila kiša. “Ovo nam se dogodilo prvi put”, požalio se vremešni, ali u predstavi neobično živahni Pero Kvrgić, glumac rođen 1927.

“Odigrali bismo predstavu do kraja, ipak je ovo samo kišica”, istaknula je njegova partnerica u predstavi Lela Margitić, glumica koja u predstavi glumi već punih 46 godina. Međutim, što je, tu je, dio publike pokrenula je kiša. Ostao je dojam kako publiku na komešanje nije potaknuo samo strah od prehlade, nego i uviđavnost prema glumcima, u prvom redu vremešnom, a u predstavi za gotovo devet desetljeća života neuobičajeno živahnom i elokventnom Peri Kvrgiću. Kad neka predstava traje gotovo pola stoljeća, od toga 46 godina s istom glumačkom postavom, onda je o njezinoj zanimljivosti nepotrebno trošiti riječi. Predstava traje zato što publika to želi. Uglavnom, “Stilske vježbe” fenomen su svjetskih razmjera, najdulje su izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. S obzirom na vitalnost glumaca u odnosu na godine, dojam je da će predstava još potrajati.

“Šteta, prava šteta što svi skupa nismo izdržali do kraja”, jednoglasni su bili glumci jer je upravo završni dio, smatraju, za publiku i najatraktivniji. Međutim, publika nije otišla razočarana. Što više, dio je došao provjeriti kako se Pero Kvrgić, omiljeni glumac njihova djetinjstva, nosi s profesijom u poodmakloj dobi. U tom pogledu svakako su otišli zadovoljni jer i za mlađe zahtjevne oratorske dionice glumac, iza kojega je 180 različitih uloga, izgovarao je tečno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije