U alkarskom gradu

Hercegovački ogranci Matice hrvatske na glavnoj skupštini

Hercegovački ogranci Matice hrvatske
27.06.2016.
u 10:00

U Alkarskim dvorima u Sinju održana je glavna skupština Matice hrvatske. Iz hercegovačkih ogranaka su skupštini nazočili Anela Korać, Mate Miletić, Jasna Jerkić i Andrija Stojić iz Čitluka, Petar Majić iz Gruda, Gojko Jelić iz Širokog Brijega, Misijana Brkić-Milinković iz Mostara, Ante Crnogorac i Blago Kovač iz Posušja.

Na skupštini se okupilo 107 zastupnika iz Hrvatske i dijaspore, a predsjedavali su članovi Predsjedništva Matice hrvatske predsjednik Stjepan Damjanović, potpredsjednici Damir Barbarić, Stipe Botica i Stjepan Sučić, glavni tajnik Zorislav Lukić, književni tajnik Luka Šeput i gospodarski tajnik Damir Zorić.

Nakon himne, uslijedilo je predavanje potpredsjednika Matice hrvatske Damira Barbarića o temi “Matica hrvatska u europskom obzoru”, izvješće glavnog tajnika Zorislava Lukića te izvješća Suda časti i Nadzornog odbora, nakon čega se razvila rasprava.

Na kraju skupštine predsjednik Damjanović podijelio je četrnaest zlatnih i osam srebrnih povelja ograncima Matice za izdavačku djelatnost u protekle dvije godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?