vitez

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne nastavlja se predstavom 'Čistačice'

26.05.2019.
u 15:12

U okviru kulturno-umjetničkog festivala "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" Gradsko kazalište mladih Vitez u ponedjeljak, 27. svibnja, u kino dvorani Theatre u Busovači s početkom u 20:30 sati izvest će predstavu "Čistačice".

U toj predstavi problematizira se odlazak i razlozi odlaska mladih iz BiH u zemlje Europe i svijeta.

"Predstava na komičan način prikazuje život dvije mlade djevojke koje su odlučile svoju sreću pronaći u Njemačkoj. Iako žele raditi nešto drugo, realnost ih prisiljava da čiste. One čiste hodnike i kuhinje, sobe i predsoblja, ali istovremeno čiste svoju savjest, međusobne odnose, probleme s kojima su došle i probleme s kojima se susreću. Metu li, pritom, ponešto i pod tepih?", priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih.

Predstava je rađena u režiji i na osnovu teksta Brune Grebenara i Marka Mirkovića, koji je nastao po motivima predstave "Azilanti" Miroljuba Nedovića. U predstavi "Čistačice" igraju Sara Šantić, Monika Maros, Leona Blaž i Filip Križanac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?