Proslavljen patron župe

Iako je vrijeme korone, život u Domaljevcu nije stao

26.07.2020.
u 15:52

U župi sv. Ane u Domaljevcu svečanom misom proslavljen je patron župe. Najmlađa općine u Županiji Posavskoj i Federaciji svoju nebesku zaštitnicu uzela za Dan općine, pa se najveći broj mještana i brojnih gostiju jučer slio u Domaljevac kako bi dostojno uz molitve proslavili blagdan i Dan općine. Misu je na otvorenom pred nekoliko stotina župljana i vjernika okolnih župa, među kojima i 70-tak hodočasnika iz Tolise, predvodio fra Stipo Kljajić . U koncebreaciji je sudjelovalo desetak posavskih svećenika među kojima i gvardijan toličkog samostana fra Mario Jurić kao i fra Zvonko Benković koji je tijekom trodnevlja predvodio mise i prigodo župljane duhovno uveo u vrijeme blagdana. Župnik fra Anto Pušeljić čestitao je župljanima blagdan i Dan općine.- Iako je vrijeme korone život nije stao, pa stoga zahvala svima koji su došli podijeliti sa nama slavlje za patron župe, kazao fra Anto.

U prigodnoj propovijedi fra Stipo je naglasio značaj obitelji, te dobrog i primjerenog roditeljstva kao i njegovu težinu u današnje vrijeme.- Naglasio bih osobito tri važne odrednice koje moraju pratiti naš život a to je poštivanje drugog i drugačijeg, istinoljubivost i ustrajnost na putu dobra. Ne postoje dvije iste osobe. Drugačiji nisu opasnost već zapravo blagoslov. Nema nam drugačijeg puta već puta istine koja se govoriti mora kao i puta dobra. Odgajajte djecu u takvom duhu. Bog vam je dragi roditelji udijelio ulogu i milost da odgajate svoju i njegovu djelu. Neka vam na tom teškom, odgovornom ali lijepom životnom putu  bude uzor sveta Ana i Joakim  kao uzoriti, dobri i odgovorni roditelja, i neka vas prati njihov nebeski zagovor osobito u vašoj istinoljubosti, poštivanju drgčivosti drugih ljudi i na poseban način u vašoj ustrajnosti na putu dobra, jer ustrajati na putu dobra s Bogom ne može se propasti, kazao je uz ostalo fra Stipo na misi kojoj su nazočili reporteri portala Vecernji.ba.

Svečanosti trenutka doprinijeli su brojni župljani, osobito mladi koji su oblačenjem u posavske raskošne izvorne posavske nošnje pokazali  sa koliko ljubavi čuvaju tradiciju svojega kraja. Slavlje je uljepšano zvonkim glasovima župnoga zbora sv. Ane, kao i prigodnim stihovima koje je izgovorila pjesnikinja Nada Rukavine. Na kraju misnoga slavlja župnik je pozvao u ponedjeljak na humanitarni nogometni susret  kojim će se pomoći u liječenju mlada župljanka  koja je nedavno imala tešku prometnu nezgodu. –Ivana je u našim molitvama i želimo joj brz oporavak kako bi povratila svoje zdravlje, kazao je župnik. Tradiciju slavlja završen je uobičajeno uz blagdanski stol sa prijateljima i rodbinom u obiteljima župljana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije