Sedma revija i izbor

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji ove godine virtualno

20.05.2020.
u 12:27

Sedma revija i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske ove će se godine održati online virtualno u Tomislavgradu, BiH, 10. srpnja, izvijestila je Hrvatska matica iseljenika (HMI).  

Reviju organiziraju Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika (HMI), a na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog podrijetla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na tom izboru, a žive izvan Republike Hrvatske.

Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji, u trajanju od minute i pol do maksimalno dvije minute. Sudionice se trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive. Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi predci.

Videomaterijal može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalaka, navode u srijedu iz HMI.

Prijenos Revije bit će emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu 10. srpnja u 20 sati. Sudionice će se moći uključiti u prijenos i pozdraviti sve prisutne na Trgu i gledatelje na youtube kanalu.

Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Hrvatske za 2020. godinu i darovati ih nagradama.

Uz videozapis potrebna je i jedna portret fotografija u narodnoj nošnji koja bi se koristila za on line izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge „Stećak“. Pobjednica je djevojka koja prikupi najveći broj glasova.

Fotografiju i video materijal treba poslati do 20. lipnja.

Online izbor održat će se se zbog situacije vezane za epidemiju koronavirusa, zbog koje je otkazana uobičajena Revija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije