Huizhi Chen:

Kineska novinarka objavila knjigu o Bosni i Hercegovini

27.04.2020.
u 13:02

Huizhi Chen, novinarka iz Šangaja, koja godinama na kineskom twitteru weibo.com vodi stranicu s vijestima o Bosni i Hercegovini uz promociju bh.  turizma, sporta i umjetnosti, otišla je korak dalje i objavila knjigu jednostavnog naziva "Bosna i Hercegovina".
Knjiga sadrži najnovije podatke o politici, vanjskim odnosima, ekonomiji i kulturi BiH, prenosi N1.


"Knjigu je izdao Capital Normal University u Pekingu u okviru kojeg radim kao izvanredni istaživač za Zapadni Balkan. Ispred kineske javnosti uskoro će se naći knjige o drugim zemljama nastale u okviru istog instituta", objašnjava Chen.


Dodaje da je prije nekoliko godina slična knjiga o BiH objavljena u Kini čiji je autor uvaženi povjesničar u oblasti Istočne Europe. Ipak, kako kaže, za razliku od knjige koju je sama napisala, prethodna o Bosni i Hercegovini govori o razdoblju socijalističke republike unutar Jugoslavije i ratnom razdoblju, te oskudijeva informacijama o BiH danas.

"Ono što je bitno je činjenica da proteklih godina u Kini raste zanimanje za BiH zbog intenzivnije suradnje i bezviznog režima između naših zemalja, što je i bio povod izdavanja moje knjige", ističe autorica knjige "Bosna i Hercegovina".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije