Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine

Knjiga doprinosi očuvanju nematerijalne kulturne baštine Bosanske Posavine

09.02.2021.
u 15:10

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s prof. Tomislavom Lukićem, jednim od autora knjige „Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine“. 

Prof. Lukić kazao je da knjiga „Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine“ doprinosi očuvanju nematerijalne kulturne baštine Bosanske Posavine, pritom istaknuvši da je drugi autor knjige mr. sc. Anto Knežević.

„Nakon pet godina, sa velikom zauzetošću autora i suradnika, prikupljajući građu iz mnogih izvora, od usmenih, rukopisnih, arhivskih, tiskanih, zvučnih do digitalnih, knjiga „Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine“ ugledala je svjetlo dana. Rječnik je pripremljen na 690 stranica, sadrži oko 7 500 natuknica, 10 000 pojmova s preko 1 000 koloriranih ilustracija. Rječnik doprinosi očuvanju jezičnog izričaja stanovništva sjevernog djela Bosne i Hercegovine koji kroz moderne sociološke prilike jednostavno nestaje iz naše svakodnevne komunikacije. Zbog toga bi u svojoj blizini, svatko tko ima emocije prema Bosanskoj Posavini, trebao imati ovu knjigu“, kazao je prof. Lukić.

Predsjednik Federacije BiH kazao je da je knjiga „Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine“ značajna kako za Bosansku Posavinu, tako i za cijelu Federaciju BiH i BiH, te poželio prof. Lukiću puno uspjeha u daljnjem radu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije