Radionice u Lutkarsko kazalištu Mostar

Mali lutkari oduševili svojom igrom, vedrinom i maštom

23.03.2021.
u 15:05

Ususret Svjetskom danu lutkarstva koji se obilježava 21. ožujka, uz redovite predstave koje su izvedene u Lutkarskom kazalištu Mostar, Malo lutkarsko kazalište otvorilo je svoja vrata za mališane uzrasta od 6-9 godina.
- Kroz dvije radionice na temu “Crvenkapica” male polaznike upoznali smo s kazalištem i svim elementima koji su potrebni za nastanak lutkarske predstave. Razgovarali smo o važnosti bajki i kazališta uopće. Djeca su bila u mogućnosti sama kreirati i izraditi scenografiju i lutke. Naša mala tri tima su napravila lutkarske predstave te smo za kraj upriličili njihove izvedbe. Hvala našim malim glumcima koji su nas oduševili svojom vedrinom, zaigranošću i maštom - poručila je ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar Ružica Bošković.

Radionicu su vodili članovi ansambla Lutkarskog kazališta: Marta Haubrich, Tibor Oreč, Anela Planinić Škutor i Ružica Bošković.
Malo lutkarsko kazalište je projekt Lutkarskoga kazališta Mostar koji od 2019. godine različitim aktivnostima oplemenjuje sve zaljubljenike u lutkarstvo i sigurnim korakom prelazi u tradiciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije